Sharm el Sheikh: fakultatív programok
Mar 20,2020 00:00 by Flamenco

 

 

 

Egynapos kirándulás Kairóba repülővel

Reggel indulás Kairóba belföldi járattal (kb. 40 perc az utazás). Az ókori világ hét csodája közé sorolt, több mint 4500 esztendős Gizai Piramisok, valamint a völgy felett őrködő Szfinx megtekintése alkotja a kirándulás első részét, majd egy parfümériába és egy papirusz műhelybe látogatunk. A svédasztalos ebéd után a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban az 1922-ben napvilágra került Tutankhamon sírleletet, és a piramisépítő fáraók hagyatékát csodálhatjuk meg. A kirándulás végeztével visszatérés repülővel Sharm El Sheikhbe. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket, az ebédet, az idegenvezetést valamint a repülőjegyet. A piramisokba és a múzeum különtermébe (múmiák terme) a belépő külön fizetendő a helyszínen.
Irányár: kb. 295 EUR/fő

Gyermekeknek 12 éves korig: 285 EUR/fő

Egynapos kirándulás Luxorba repülővel

Kora reggel indulás belföldi járattal Luxorba (kb. 40 perc az út). A luxori megérkezést követően találkoznak a helyi idegenvezetővel, aki elkalauzolja Önöket a maradandó élményt nyújtó Királyok Völgyébe, majd Hatsepszut királynő sziklába vájt halotti templomához. Ezt követi a Karnaki Templom és a Memnon kolosszusok megtekintése. Ebéd után az egyiptomi alabástrom megmunkálásának műhelytitkaiba nyer beavatást a látogató az alabástromműhely udvarán. A luxori kirándulás a kairói mellett gyakorlatilag összegzése az ókori egyiptomi kultúra látványosságainak, nevezetességeinek. A kirándulás végeztével visszatérés repülővel Sharm El Sheikh-be.
Irányár: kb. 295 EUR/fő

Petra

Sharm El Sheik-ből busszal indulnak a Nuweibán található kikötőhöz (kb. 1,5 órás út), onnan kb. 1,5 óra alatt érnek hajóval Aquabába, majd újabb kb. 2 órányi buszozással jutnak el Petrába. Itt végigsétálnak a gyönyörű, 2 km hosszú szurdokon a Kincstárig, majd a Királyi sírokhoz látogatnak. A Petrában elköltött ebédet követően visszaindulás Sharm El Sheikh-be.
Irányár: kb. 280 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 260 EUR/fő

Mózes hegy és Szent Katalin kolostor

Ez a zarándoklat a Sínai-félsziget második legmagasabb hegyére, a Gebel Musa-ra (2285m) vezet. A Biblia szerint ezen a hegyen kapta meg Mózes a Tízparancsolat kőtábláit Istentől. A hegycsúcs egy viszonylag kényelmes, több szerpentinnel tarkított úton vagy egy háromezer fokból álló meredek lépcsőn közelíthető meg, ahová egy beduin vezető segítségével jutnak fel. A túra az éjjeli órákban indul, hogy napkeltére felérjenek, és a hegy tetejéről csodálhassák meg ezt a gyönyörű látványt. Visszaúton megállnak a Szent Katalin kolostornál, ahonnan festői kilátás nyílik a környező hegyekre, amelyeket a felkelő nap a vörös különböző árnyalataira fest.
Irányár: kb. 55 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 35 EUR/fő

Szent Katalin kolostor és Dahab

Egész napos kirándulás a világ egyik legrégebbi kolostorába. A Szent Katalin kolostor egy kis völgyben található, 1570 méteres magasságban, a Gebel Musa (Jebel Musa) hegy lábánál. Az első remeték i.sz. 300 körül érkeztek ide. A kereszténység buzgó terjesztője, Helena császárnő a bibliai égő csipkebokor helyére felépíttetett egy templomot, amit a 6. században kolostorrá bővítettek, és egy 12-15 méter magas gránitfallal vettek körül. A kolostor központjában található a Jusztiniánus bazilika, melynek épségben fennmaradt belső díszítése a XVII-XVIII. századból származik. Az egyik legfigyelemreméltóbb látnivaló a szentély 6. századból származó bizánci mozaikja. Az oltár mögött található az Égő Csipkebokor Kápolna, az árkád alatt pedig a felbecsülhetetlen értékű ikongyűjtemény és a világhírű könyvtár látható. A kolostor meglátogatása után hazafelé megállnak Dahabban, ahol a szabadidejüket vásárlással vagy kávézással tölthetik.
Az ár tartalmazza a belépőket és az ebédet (az italfogyasztás külön fizetendő)
Irányár: kb. 55 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 35 EUR/fő

Jeruzsálem busszal (egy napos kirándulás)

Egész napos kirándulás a három vallás szent városába. A hajnali órákban lépik át az egyiptomi–izraeli határt, majd útban Jeruzsálem felé megállnak a Holt- tengernél, ahol megtapasztalhatják a sós víz jótékony hatását egy rövid fürdőzési lehetőség során. Jeruzsálembe érve megtekintik a város leghíresebb látnivalóit: az Olajfák hegyét, a Gethsemani kert, a Nemzetek templomát, a Sirató falat, a Via Dolorosán a 3. stáció és az utolsó stáció (Szent Sír Temploma) színhelyét. A vissza úton ismét megállnak a Holt–tengernél, ahol vásárlásra is lesz lehetőség. Eilaton keresztül térnek vissza Egyiptomba.
A program az ebéd árát tartalmazza (az italok külön fizetendők).
Irányár: kb. 155 EUR/fő

Ras Mohamed Nemzeti Park

Felszíni búvárkodással (snorkel) egybekötött hajókirándulás a Vörös-tenger korallszirtjeinél, a világ második leglátványosabb búvárparadicsomában, a Ras Mohamed víz alatti területén. A félsziget déli részét gyönyörű mangrove bokrok is díszítik. A hajókázás élményét napozás, a türkizkék tenger, és három alkalommal felszíni búvárkodás egészíti ki. Kb. 1500 különböző hal és 450 féle korall látványában gyönyörködhetünk. Az ár tartalmazza a transzfert, idegenvezetést, belépőt a park területére, ebédet a hajón, valamint üdítőitalokat. A búvárkodáshoz szükséges búvárszemüveget, pipát és békatalpat a kikötőbe érkezés előtt lehet bérelni.
Irányár: kb. 45 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 25 EUR/fő

Tiran-sziget

A program megegyezik a Ras Mohamed Park programjával azzal a különbséggel, hogy a felszíni búvárkodásra a Tiran-sziget közelében lesz lehetőség. A szigetre azonban nem lehet kimenni, mert katonai támaszpont.
Irányár: kb. 40 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 25 EUR/fő

Tevegelés beduin vacsorával (délutáni program)

Kb. 1 órányi utazással jutnak el a sivatagba, egy beduin táborhoz, ahol egy fél órás tevegelést követően pihenő a táborban, lepénykenyérsütés, teázás, majd egy magaslatról gyönyörködhetnek a sivatagi naplementében. Napnyugta után vacsora a táborban, vízipipázás, és egy zenés beduin folklórműsor megtekintése.
Irányár: kb. 45 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 25 EUR/fő

Szuper Szafari

A Szuper Szafari kirándulás a kora reggeli órákban kezdődik. Ez egy igazi terepjárós száguldást jelent műúton és sivatagban, a 15 millió éves Színes-kanyonig, amelyet a szél és a víz színesített a szivárvány árnyalataira. A kanyonban kb. másfél órás gyalogos túrát teszünk, majd ebéd Nuweibán, a tengerparton, ezt követően felszíni búvárkodási lehetőség vagy fürdés a világhírű tölcsér-alakú korallzátonynál, a Blue Hole-nál, amely Dahabtól 9 km-re található. A programot dahabi látogatás zárja, a papirusz készítés bemutatásával és vásárlási lehetőséggel.
Irányár: kb. 57 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 30 EUR/fő

Dahab Szafari

Az igazi terepjárós száguldás a kora reggeli órákban indul és egészen Dahabig tart, útközben rövid megállóval egy beduin tábornál, reggeli teázásra. Egy Dahab melletti oázis megtekintését követően egy helyi üzletbe látogatnak. Ezután továbbindulnak a Dahabtól 9 km-re található világhírű tölcsér-alakú korallzátonyhoz, a Blue Hole-hoz. Itt fürdési vagy felszíni búvárkodási lehetőség, majd tevegelés, és ebéd egy tengerparti étteremben.
Irányár: kb. 60 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 35 EUR/fő

Mega Szafari

A program reggel indul a Sharm El Shikh közelében fekvő sivatagi quad központból. Kb. 1,5 óra quadozás a sivetagban, közben a különleges sivatagi visszhang kipróbálása, majd pihenő egy beduin táborban, ahol meg is ebédelnek. Visszatérés a quadokkal a quad-központba, majd transzfer a Nabq tájvédelmi körzetéhez tartozó tengerpartra, ahol különféle vízi sportokat próbálhatnak ki (szörfözés, banánozás, stb.), majd kihajóznak a tengerre snorkelezni. Délután visszaindulás a hotelekbe.
Irányár: kb. 62 EUR/együléses quad; kb. 115 EUR/kétüléses quad

Quadozás (rövid program)

1,5 órányi quadozás a sivatagban délután. A quadokat mindenki maga vezeti a csodálatos színes sziklák között.
Irányár: kb. 45 EUR/együléses quad; kb. 55 EUR/kétüléses quad

Buggy túra

1,5 óra vezetés a sivatagban négykerekű homokfutókkal (délutáni program).
Irányár: kb. 57 EUR/együléses homokfutó; kb. 100 EUR/kétüléses homokfutó

Gokartozás

Rövid program reggel vagy este, melynek során sport gokartokkal száguldozhatnak egy kiépített sportpályán.
Irányár: kb. 38 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 22 EUR/fő

Delfin-show

Hetente kétszer lehet megtekinteni a három Fekete-tengeri delfint, amelyek a Delfinárium medencéjében kb. egy órás show-val szórakoztatják a nézőket, fantasztikus mutatványokkal kápráztatva el a közönséget. A sharmi delfinek teljesen újszerű mutatványokat mutatnak be. Eltérően a szokásos labdajátékoktól, ugrálásoktól, az itteni három tehetséges delfin a két oktató biztatására olyan különlegességekkel lep meg, mint az egyéni és csoportos éneklés, spontán festés és még sok más olyan “delfin-trükk” amit csak ők tudnak.
A show-t követően – külön térítés ellenében – 15 vagy 30 percet lehet a delfinekkel a medencében tölteni, aki puszit ad, labdázik, megöleli az embert, körbe húzza a medencében, stb.
Irányár: Delfin show: kb. 35 EUR/fő; gyermekeknek 12 éves korig: 20 EUR/fő
Úszás a delfinekkel: kb. 140 EUR/fő/30 perc; 95 EUR/fő/15 perc

Aquapark

Egy 32 csúszdával rendelkező aquaparkba látogatnak. A program 10:00-től 15:00 óráig tart.
Irányár: kb. 43 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: 27 EUR/fő

Tengeralattjáró

A kb. 1,5 órás program során a tengeralattjáróból csodálhatják meg a Ras Mohamed Park varázslatos élővilágát.
Irányár: kb. 50 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: kb. 25 EUR/fő

Üvegfenekű hajó

A Vörös-tenger élővilágának fantasztikus látványát egy üvegfenekű hajóból tekinthetik meg, miközben átutaznak a leglátványosabb korallsávok fölött. Körülbelül 1 órás program a Naama Bayben. Az ár a hajóutat és a transzfert tartalmazza.
Irányár: kb. 20 EUR/fő
Gyermekeknek 12 éves korig: kb. 10 EUR/fő

Sivatagi lovaglás

Arab telivéreken lovagolhatnak napkeltekor vagy napnyugtakor a sivatagban.
Irányár: kb. 35 EUR/1 óra; kb. 45 EUR/2 óra

Búvárkodás

Több csomag közül lehet választani felkészültségtől függően (kezdő, haladó, vizsgázott búvár). A program már magyar nyelven is elérhető. A részletekről és árakról érdeklődjön helyi képviselőnknél!

 

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni.