Albánián keresztül kasul 2018.06.16-22., 09.18 -24.
Apr 16,2018 00:00 by Flamenco

 

 

Leírás

Beograd, Shkodra, Kruje, Durres, Tirana, Vlora, Saranda, Gjirokastra, Berat, Ohridi-tó, Skopje

 

1. nap: Indulás Debrecenből 01:00-kor, Budapestről 05:00-kor, Szegedről 7:30-kor (előzetes egyeztetés alapján lehetséges szolnoki és ceglédi felszállás is, minimum 2 fő esetén).


A délelőtti órákban érkezés Belgrádba. Itt városnéző vonattal körbejárjuk Kalemegdánt. Ezután meglátogatjuk az egyetlen pravoszláv katonai kolostort, amit most újítottak fel, megtekintjük a golyó hüvelyekből készült csillárt, valamint a két bronz katona szobrát, melyek a bejáratnál helyezkednek el. Hagyományos gyertya vásárlási lehetőség és gyújtás élőkért és halottakért. Egy emelettel lejjebb található a Sveti Petka kolostor, ez a szent legismertebb családi és házi védőszent Szerbiában. Arany mozaik lapokból kiépített mennyezet, ivóvíz forrás található az oltár padlózatában, amit a jelenlevő ügyeletes pap folyamatosan szentel napi 24 órában, vízvásárlási lehetőség. A kolostor látogatás után séta a Kneza Mihajla korzón a parlamentig, majd a Szent Márk templomot nézzük meg és annak pincéjében a királyi szarkofágokat. Utazás Nova Varošig, ahol szállás és vacsora.


2. nap: Reggeli után a Zlatiboron és Montenegron utazunk keresztül, majd a Skadari tó mellett pihenő. Skodra városba érve megtekintjük a kalkuttai Teréz anya katedrálisát, ami zarándokhelynek számit. Utána ellátogatunk az Ólom dzsámihoz, ami a legnagyobb a Balkánon. Városnézés buszból: Kommunista kapu, Kisiparosok sugárútja, színház, opera.... Esti órákban érkezünk Shengjinbe, a tengerpartra, ahol elfoglaljuk a szálláshelyünket és vacsorázunk.


3. nap: Reggeli után indulunk a Krujei vár és város felé, (amit megtekintünk), majd a legöregebb és legismertebb bazáron keresztülhaladva megyünk a Szkender beg múzeumba. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Továbbutazunk Tiranában, megtekintjük a Nemzeti múzeumot, a Pál apostol templomot, városnézés és séta közben megnézzük az operát kívülről, Enver hodzsa piramisát, a minisztériumokat, a városközpontot, a korzót és az Etembeu dzsámit. Utunkat folytatjuk Durresba, ahol sétával összekötött városnézés: megtekintjük a legöregebb kolosszeumot, a római piacot és a felhőkarcoló teraszán kávézhatunk. Esti órákban érkezés a tengerparti szállodába, vacsora.


4. nap: Reggeli után az albán tengerpart mellet haladva megérkezünk Vloraba, ahol pihenéssel és sétával összekötött városnézés. Megtekintjük: az alapító parlamentet, a legnagyobb bronzszobor csoportot, melyek az albán államalapító államfők szobrai. Tovább haladva a riviérán az Adriai és Égei tenger határán keresztül a Llogara Nemzeti Park csúcsára, amely 1.600 m fölött található. Pihenő és ebédelési lehetőség. Továbbutazunk a tengerpart mentén, Saranda városon keresztül Butrinba, mely az UNESCO Világörökség része. Itt megtekintjük a legismertebb archeológiai lelőhelyet, mely egy szabadtéri és zárt múzeum kiállítás. Indulás a szállásra az esti órákban - fürdőzési lehetőséggel, vacsora.


5. nap: Reggeli után indulás Gjirokastraba, ami Enver hodzsa szülővárosa. Várnézés folyamán megtekintjük a katonai múzeumot, Enver Hodzsa szülőházát. Továbbutazunk Berátba az ezer ablakú városba, ahol ellátogatunk a várba és azon belül az ortodox görögkatolikus templomba, múzeumba és megtekintjük a leghíresebb ikongyüjteményt. Elbaszanon keresztülhaladva Pogradec városba érkezünk, mely az Ohridi-tó partján fekszik, ahol elfoglaljuk a szállást és vacsorázunk.


6. nap: Reggeli után a tó partja mellet utazva haladunk a Sveti Naum ortodox zarándokhelyre, ahol Kliment és Naum csodatevők alapították a kolostort és a szenthelyet illetve itt dolgozta ki Ciril és Metod az ismert ciril ABC-t. Ohridi városnézés keretein belül megtekintjük a Szent Zsófia ortodox templomot az ismert freskókkal, séta és csónakázási lehetőség. Innen továbbutazunk Skopje városba, ahol sétával egybekötött városnézés során meglátogatjuk a Kalkuttai Teréz anya szülőházát, Nagy Sándor szoborcsoportját, az óvárost, a bazárt - szerájt (vacsora helyi specialitásból), valamint a helyi dzsámit. Továbbutazunk Kumanovoba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


7. nap: Reggeli után Szerbián keresztül haladva az esti órákban érkezünk Magyarországra.

 

Foglalható időpontok: 

2018.06.16 -06.22.

2018.09.18 -09.24.

 

7nap / 6 éjszaka 

 


Utazás: klímatizált autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 116.000-Ft/fő.

egyágyas felár: 19.200- Ft

Belépők: kb. 40 Euró/fő

További részletek
Az Adriai-tenger partvidékén elterülő apró, napsütötte földdarabot hosszú évek óta sújtja a nyomor. A mai Albánia a hagyományos mediterrán báj és a szovjet típusú fejetlenség érdekes keveréke. A legkülönfélébb stílusok, kultúrák, tájak (a sziklás bércektől a gondosan megművelt termőföldekig) és vallások (a szunnita iszlámtól, az albán ortodoxig) élnek egymás mellett. A citrusültetvények, olajfaligetek és szőlőskertek idilli hangulatát meg-megzavarják Kelet-Európa leghosszabb életű diktatúrájának tárgyi emlékei.
Ellátás
Félpanzió
Közlekedés
Autóbusszal
Az ár tartalmazza
A szállást a megadott ellátásokkal és az autóbusz költséget
Útlemondási biztosítást
Üdülőhelyi díjat
Az ár nem tartalmazza
Betegség Baleset és Poggyász biztosítást
Belépők KB: 40 euró / fő

 

 

 

l1_400_03

l2_400_03

l4_400_01

l6_400_01

l7_400_01

l8_400_01

l9_400_02

 

 

 

Aktuális helyekről, további részletekről érdeklődjön irodánkban! 

Tel.: 52/538-333 

06-30-531-12-55