Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Általános információk

írta on

image
 
 
 
Görögország Jón-tengeri szigeteinek harmadik legnagyobb és egyben – a messzi Kythirat nem számítva ide tartoznak még a tôle 65 km-re délre fekvô Arpina, Stamvanio és Strophades kis szigetek is – legdélebbi tagja, legmagasabb hegye a Vrachionas (758 m). Nem messze ezektôl a kis szigetektôl található a Földközi tenger legmélyebb, közel 5000 méter mély árka. Smaragdzöld vizével, festôi öbleivel, lagúnáival – változatos sziklás/kavicsos/homokos partszakaszokkal tarkított – az egyik legszebb ezek közül. A népszerû üdülô települések Tsilivi, Laganas, Argassi, Alykes, mozgalmas életükkel, adottságaikkal már hosszú évek óta a turisták kedvenc üdülôhelyei. A keleti oldalon fekvô fôvárosának neve megegyezik a szigetével, melynek védôszentje az egyik kisebb szigeten élt Szent Dionysios. A mozgalmas, hangulatos város számtalan látnivalóval örvendezteti meg az idelátogatót (Solomos tér, Agios Dionysios templom, Szent Markos templom, Bizánci Múzeum, Tengerészeti Múzeum, Solomos múzeum, velencei erôd, melybôl mára csak a külsô falak és a kapu maradtak meg). Természetvédelmi területei az állatvilág kedvelôinek is tartogat meglepetéseket, ugyanis egyik kedvelt élôhelye caretta-caretta teknôsöknek és a monachus-monachus fókáknak. Nyugati és délnyugati partjai bôvelkednek kisebb-nagyobb tengeri barlangokban. A sok nyári napsütésnek és a kiadós téli esôknek köszönhetôen dús növényzet – leginkább különféle fenyôk – található kisebb/nagyobb hegyein, lankáin.
 

Fakultatív kirándulások 

(kirándulásokra a helyszínen, a telepített idegenvezetőnél, valutában lehet befizetni):

1. Szigettúra busszal

2. Szigettúra hajóval

3. Hajókirándulás Kefalóniára

4. Olympia

5. Csúszdapark

grg_trkpeen_400 

zakynthosmapjobb_400_01

navaggio_400

teknos_400

zakynthos_400

 

zakidoj_400 

Üdülőhelyek

Tsilivi

A hangulatos nem túl nyüzsgő, de nem is zajos üdülôtelepülés a fôvárostól és a repülôtértôl mindössze kb. 4–6 kmre található. A kellemes falu, talán a legjobb széles, homokos tengerparttal rendelkezik. (A szigeten egyedüli kék zászlóval kitüntetett strand). A nyaralóhely változatos szórakozási, vásárlási-, és kirándulási lehetôségeket kínál. A tengerparton a vizisportok kedvelôi is különbözô sporteszközöket bérelhetnek, vehetnek igénybe (banán, kajak, jetski, ejtôernyô). A tengerparton végig napernyôt, napágyat lehet bérelni.

Laganas

A repülôtértôl és a fôvárostól való távolsága kb. 4–6 km. A sziget legmozgalmasabb települése, széles, 9 km hosszó homokos tengerparttal. A szállások elhelyezkedése igen változatos szórakozási- fürdési-, és vásárlási lehetôségeket nyújt az ide utazóknak. A tengerpart a vízi sportok szerelmeseinek, és a természetkedvelôknek (természetvédelmi övezet) is kínál számos érdekességet.

Argassi

A kedvelt nyaralóhelyek között említhetjük Argassit, amely a fővárostól csupán 5 km távolságra található. Strandja ugyan keskeny-kavicsos, de számtalan vízi sportot kínál.

Alikes, Alkanas

Ez a két nyaralóhely, mára teljesen egybenőtt, a sziget észak-keleti részén fekszik. A főváros kb. 15 km-re található. Nyugodtabb jellegű nagyalóhely, mégis megtalálható minden ami szükséges az ideális nyaraláshoz(éttermek, tavernák, üzletek, bárok). A tengerpart homokos-kavicsos.

Kalamaki

A valaha kis halászfalu ma is megőrizte nyugodt eredeti jellegét. Finomhomoskos tengarparja vonzza a turistákat. Kalamakitól csupán néhány kilométerre fekszik Zakynthos,  a főváros és a nyüzsgő éjszaki életéről  ismert Laganas.

Vassilikos

A Vasilikos felé vezető szerpentines út páratlan kilátást nyújt minden utazónak. Az égszínkék Jón-tenger, zöldellő erdők, meredek hegyoldalak és sziklák egy élő képeslapot alkotnak, melyet nehezen lehet elfelejteni. "Központjában" csupán 4-5 bolt és taverna található. Legnagyobb vonzereje a sziget legeslegszebb homokos strandja. Ezek St. Nicholas Beach, a Plaka Beach, a Banana Beach, a Porto Roma, Porto Zorro és a Gerakas, melyeket érdemes meglátogatni.

 

_______________

Fotók:

Navagio- öböl:

20160904_140101_400

20160904_141308_400

Hajókirándulás: 

img_20160905_182001_400 

 

 


3216 olvasás