Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Nyugat -Kréta: fakultatív programok

írta on

image

 

 

Fakultatív programok 2023

Fakultatív kirándulásoka, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni helyi partnerünk szervezésében

Knossos – Heraklion:

48 EUR/fő

Uticélunk a minoszi kultúra legimpozánsabb emléke Knósszosz, Minósz király egykori palotája, a mitológiából ismert labirintus, amely helyszíne Thészeusz, Ariadné és a Minotaurusz legendájának. Teljes körű idegenvezetéssel ismerhetjük meg az ámulatba ejtő hely titkait és annak történelmét. Délután Heraklionban Kréta fővárosában lesz bőséges szabadidő felfedezni a történelmi városrész látványosságait, a Morosini kutat, a Velencei Loggia-t, a törökös bazárt, a kikötőnegyedet. Korzózhatunk kedvünkre, és meglátogathatjuk a régészeti múzeumot. Belépő árát a program nem tartalmazza!

Santorini (Catamaran):

200 EUR/fő (+transzfer)

Egész napos hajókirándulás kényelmes és gyors tengerjáró katamaránnal, a legendás vulkanikus szigetre, Platón Atlantiszára, ahol a görög világ talán legszebb panorámái, kéklő tenger a végtelen horizonttal, a híres kék kupolájú templomok, nyüzsgő sikátorok sokasága és a még ma is működő vulkán vonzza a látogatókat. Ellátogatunk a festői Oia városkába, majd Fira-ba, Santorini fővárosába. Utunk során a teljes körű idegenvezetés mellett lesz időnk egyénileg is felfedezni a varázslatos hely csodáit.

Samaria szurdok

40 EUR/fő + hajójegy + belépő

Célpontunk Kréta leglátványosabb szurdokvölgye, a Samaria szurdok, amely páratlan természeti szépségekkel bír. A 18 km-es túraösvény az Omalosz fennsíkról indul. Lenyűgöző erdős tájakon keresztül 1200 méter magasról jutunk le a Líbiai tengerhez és kis szerencsével találkozhatunk a krétai vadkecskével, a kri-krivel is. A leglátványosabb rész a „Vaskapu” ahol a két hatalmas, magasba nyúló sziklafal közötti távolság 3 méterre szűkül. A túra teljesítéséhez megfelelő kondíció és felszerelés (túracipő, legalább zárt cipő) szükséges. A túra végén még juthat idő egy kis fürdőzésre és ebédelésre is Agia Roumeli faluban. Innen hajózunk át a másik kikötőben várakozó buszunkhoz.

Balos - Gramvoussa:

65 EUR/fő + tremészetvédelmi adó kb. 2 EUR/fő

Kissamos városka kikötőjében szállunk kényelmes tengerjáró hajónkra, hogy elérjük a legendás egykori kalózszigetet, Gramvousát. Fürdőzhetünk a sziget tiszta vízű sekély öblében vagy felkapaszkodhatunk az egykori velencei erődhöz, hogy megcsodáljuk az elénk táruló káprázatos panorámát. Innen indulunk tovább hajónkkal a Balosi lagúnákhoz, amely Kréta egyik leglátványosabb, legszebb partszakasza. Kikötés után fürdőzhetünk, hosszasan élvezhetjük a kék minden árnyalatában pompázó sekély vízű lagúnákat és a páratlan természeti környezetet.

Elafonissi:

45 EUR/fő

Kirándulás a rózsaszín partokhoz, Kréta szinte karibi hangulatú csodálatos partvidékéhez, mely elbűvöl minket sekély, kristálytiszta vizű kéklő lagúnáival, hosszan elnyúló fövenyeivel, fehér homokdűnéivel. A különleges partvidék Natura 2000 természetvédelmi terület, ahol kagyló, és koralltörmeléktől rózsaszínű a tengerpart homokja. Utunk során átszeljük a fenséges Topolia szurdokot és meglátogatjuk a titokzatos Chrisoskalitissa kolostort. Hazautunk előtt egy helyi tavernában lehetőségünk lesz étkezni, ahol ital, oliva, és mézkóstolóval kedveskednek nekünk. Lesz időnk elmerülni a csodás panorámában és felmenni az Agia Sofia barlangba, melynek hatalmas csarnoka egy sziklakápolnát rejt.

Preveli:

45 EUR/fő

Utunk során ellátogatunk Spili falvacskájának csodatévő forrásaihoz. Damnoniban hajóra szállva érjük el Preveli pálmaerdővel övezett csodás tengerpartját, ahol hosszasan élvezhetjük a Líbiai tenger mélykék vizének hullámait. Sétálhatunk a folyó menti pálmaerdőben, sőt a bátrabbak a folyóba is bemerészkedhetnek! Kora délután egy hangulatos tavernában lesz lehetőségünk étkezni, majd ezután érkezünk a nagy múltú és festői Preveli kolostorba. Bepillanthatunk a szerzetesek életébe, megcsodálhatjuk gazdag egyháztörténeti múzeumát, élvezhetjük a hely csendjét, a csodás panorámát. Hazautunkon megállunk egy rövid időre a lenyűgöző Kourtaliotiko kanyonban, hogy a fölöttünk köröző sasokat is lencsevégre kaphassuk.

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
 
 

574 olvasás