Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Hasznos tudnivalók

írta on

image
SZÁLLÁSHELYEK: A szállodai szobák, apartmanok elosztását a szállásadók végzik, abba irodánknak beleszólása nincs. Igényeiket készséggel továbbítjuk feléjük, de azok teljesítéséért felelõsséget vállalni nem tudunk. Egyes országokban emeletes ágy elõfordulhat (különösen Olaszországban).
A szállodák kategóriái az adott ország elõírásainak felelnek meg, a magyar szabványtól eltérõek lehetnek. A pótággyal ellátott szobák szûkösek, egyes esetekben emeletes ágy elõfordulhat.
Az apartmanok felszerelt konyhasarokkal rendelkeznek, melyekben hûtõszekrény, mosogató, fõzési lehetõség, a legszükségesebb fõzõedények, poharak, tányérok, evõeszközök az apartman férõhelyeinek arányában állnak rendelkezésre. Törölközõt, WC-papírt, gyufát, mosogatószert, konyharuhát, abroszt vinni kell. Az apartmanokban kizárólag a voucheren szereplõ számú utast fogadnak. Az apartmanok fürdõszobái többnyire zuhanyzósak, elõfordul, hogy zuhanytálca nélküliek (összefolyó). A tengerre nézõ szobák, apartmanok nem mindig jelentenek szabad kilátást a tengerre. A szálláshelyeken a helyi élõvilágra jellemzõ rovarok, bogarak és egyéb apró állatok elõfordulhatnak, legyenek óvatosak.
Légkondicionálás: apartmanoknál általában egy légkondicionáló berendezés található, függetlenül a helyiségek számától.
Olaszországban az apartmanok igénybevételekor kauciót kell fizetni, ami elutazáskor az apartman eredeti állapotban történt leadását követõen visszajár. Érkezéskor ellenõrizzék a leltárt, az esetleges eltéréseket jelezzék. Ágynemûhuzatot az árak nem tartalmaznak. A takarításért általában fizetni kell, néhol választható. (A konyhát minden esetben tisztán szíveskedjenek hagyni.)
Görögországban nem kell kauciót fizetni, ágynemûhuzat van, az apartmant távozáskor tisztán kell átadni. A legtöbb helyen a melegvíz-szolgáltatást napkollektor végzi (a víz éjjel kihûlhet). A csatornázási rendszer sajátossága miatt a WC-papírt a szemétgyûjtõbe kell dobni. Elõfordulhat építkezés, amely zavaró lehet.
Horvátországban nem kell kauciót fizetni, ágynemûhuzat van, az apartmant távozáskor tisztán kell átadni, némely esetben takarítási díjat kell fizetni. A kuka az utcán található.
Spanyolországban a széf használata 18-22 euro/hét, amibõl 5-7 eurót a kulcs leadásakor visszakapnak.

AUTÓBUSZOS UTAZÁS:
Az autóbuszok elõre meghatározott útvonalon haladnak, illetve tartanak megállókat. Fel- és leszállásra csak ezeken a helyeken van lehetõség. Autóbuszhelyek értékesítése esetén a változtatás jogát fenntartjuk, igényeiket igyekszünk figyelembe venni, de helyeket garantálni nem tudunk. Egyes településeknél elõfordulhat, hogy gyûjtõjárattal szállítjuk az utasokat egy bizonyos pontig, ahol át kell szállniuk a transzferbuszra. Az autóbuszon dohányozni tilos. Személyenként egy bõrönd és egy kézitáska szállítását vállaljuk. Az éjszakai utazáshoz vigyenek magukkal kényelmes ruhát, cipõt, kispárnát, takarót, tisztasági felszerelést és az országnak megfelelõ aprópénzt a mosdóhasználathoz. Az az utas, aki zavarja utastársait, az utazásból azonnali hatállyal kizárható, és hazautazásáról maga gondoskodik.
TENGER, TENGERPART:
A tenger vizében és partján olyan növények és állatok is találhatók, amelyek érintése, csípése kellemetlenséget, esetlegesen sérülést okozhat. A kavicsos, sziklás partokon fürdõcipõ viselését ajánljuk.
ÉTKEZÉS:
Kontinentális reggeli: egy-két péksütemény vagy kenyér, minivaj, jam, valamilyen reggeli ital.
Büfé reggeli, büfé vacsora: önkiszolgálás svédasztalos rendszerben, kínálata a szállodától függ, korlátlan fogyasztást jelent, az étterembõl kivinni semmit nem szabad. Fõétkezéshez ital külön fizetendõ.
Menüválasztásos vacsora: általában 3 fogásos: elõétel vagy leves, fõétel körettel valamint desszert vagy gyümölcs, 2-3 menüsorból választható.
RÉSZVÉTELI DÍJ: megállapítása az igénybe vett szolgáltatások alapján történik. Az indulási és érkezési napok nem jelentenek teljes napot.
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK: partnerirodáink szervezik, azokra befizetni a helyszínen nemzeti valutában lehet. Esetleges észrevételeiket a programokkal kapcsolatban a helyszínen szíveskedjenek megtenni.
 

3145 olvasás