Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Óceán illata, borok zamata és a dűne árnyéka

írta on

image

 

 

Perigord, Medoc, Cognac és Gironde festői tájain utazunk… Aquitán ízek és francia tájak

Osztriga, halak, kagyló, osztriga majd egy kis kacsamáj…pezsgővel, borokkal és a konyakkal öblítve… Franciaország páratlan szép, ám kevésbé ismert tájaira vezet. Périgord, Médoc, Cognac, Gironde, mind a francia konyha, mind pedig a francia kultúra gazdag hagyományokkal és történetekkel bíró helyszínei. Utazásunk során megismerjük a legendás Dordogne-folyó völgyét, középkori lovagok nyomán járjuk az erdőkkel, szőlőkkel, várakkal, zarándokhelyekkel tarkított kedves vidéket. És nem marad el a kóstoló sem. Útközben kulináris élvezeteknek hódolunk: kacsamáj, konyak és borok ízével utazunk …. velünk tart?
 

 
 
Ország: Franciaország
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: repülő+busz

 

Foglalható időpontok: 

 

2018.07.16-

2018.10.08-

 


Részvételi díj: 215.400 Ft    /fő

Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft  / fő

 
1ágyas felár: 66.000 Ft   
3 x vacsora felár (1-3. napokon): 26.700 Ft   

Utasbiztosítás (BBP):
kb  2.825 Ft


Utazás: 
menetrend szerinti repülővel
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***
Ellátás: 4x reggeli

Fakultatív programok (10 főtől) 

Arcachon-öböl homokdűnéi kirándulás 16.700 Ft/fő
Medoc borvidék kirándulás 25.000 Ft/fő
Bodeaux borvacsora kóstolóval 16.300 Ft/fő

Périgueux kacsamáj borral 25 Euro
Cognac-ban konyak kóstoló 15 Euro
Osztriga kóstoló 18 Euro

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 
65 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro

Minimális létszám: 20 fő.

 
 

1 nap: Budapest-Bordeaux-Dordogne-völgye-Bergerac-Sarlat-Rocamadur-Brive

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal (átszállás lehetősége) Bordeaux-ba. Érkezést követően autóbuszunkkal Franciaország egyik legszebb folyója a Dordogne völgyébe utazunk. „Holdbéli Utazás”-unk során látogatást teszünk a legendás Cyrano városában, Bergerac-ban, kinek legendás alakját híres regényei nyomán ismerhetjük. Rocamadour sziklafalba települt, ősrégi egyházi központjába látogatunk. A város rabul ejti a látogatót. Középkori jellege, szűk sikátorai, meredek utcái magával ragadóak. A középkori várost az Alzou hegy, függőleges sziklafalába épített házai teszik különlegessé. Sétálunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, megtekintjük a városházát és felvonóval a sziklaoldalban fekvő templomaihoz érkezünk, ahol láthatjuk a kanonok egykori lakóházait, az egykori püspöki palotát. Lépcsőkön érkezünk a St. Saveur templom és a kriptához - ahol Szent Roc Amator földi maradványait őrzik - és a Notre-Dame kápolnához, ahol a Fekete Madonnát láthatjuk. A település tetejéről csodálatos kép tárul elénk az alattunk elterülő Alzou völgyről. Szállásunk Brive-ben vagy környékén lesz. 

2. nap: Brive-Terrasson-Périgueux-Saint-Émilion-Bordeaux

Reggelit követően középkori lovagvárak és mai hétköznapjaikat élő mesevárosok között folytatjuk utazásunkat a történelmi Perigord vidékén. Megállunk Terrason sok százéves hídja főlé épült régi városkában, felsétálunk a Rouffignac-ok dombjára, majd látogatást teszünk a középfrancia építészet és konyha fővárosában Périgueux -ben, rövid belvárosi séta során meglátogatjuk híres katedrálisát, amiről mintázták a Párizs egyik ismert szimbólumát is. Sétánk végén kulináris élvezeteknek hódolva megkóstolhatjuk a finom kacsamájat egy pohárka borral öblítve (helyszínen fizetendő). Utunk ezt követően világhírű Bordeaux-i borvidék egyik legelőkelőbb részére Saint-Émilionba vezet. Sétálunk a középkori műemlék városban: látogatást teszünk a sziklába vájt föld alatti templomnál (Église Monolithet) és a hozzá tartozó katakombáknál. Sétánk során látjuk a Szentháromság kápolnát (Chapelle de la Trinité). Utunk Bodeaux-ba vezet vissza, ahol elfoglaljuk szálláshelyünkre igyekszünk, mely a következő 3 éjszakán át napunk végállomása lesz.

3. nap: Medoc borvidék, komppal a Girone torkolatnál Royanba–Saintes-Bordeaux

Reggeli, majd egyénileg élvezheti Bodeaux hangulatát vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk a Bordeaux-tól északra elterülő Medoc borvidékre. Ritka élményt jelent a Gironde óceáni torkolatában való áthajózás Royanba. A tengerparti korzón tett séta után átutazunk Cognac-ba, ahol megismerkedünk a várossal és a Cognac készítés fortélyaival. Igény szerint konyak kóstolóra hívjuk Cognac-ban: pazar aromák fényűző keverékével, dús illatával ismerkedünk egy hangulatos „poharazóban” (helyszínen fizetendő). A konyak bársonyos lecsengése, gazdag és hosszantartó aromája kíséri utunkat hazafelé. Késő délután visszatérünk Bordeaux-ba. Szabadidő a városban.

4. nap: Arcachon és Dune de Pyla homokdűnéi, Bordeaux borvacsora

Reggeli, majd egyénileg élvezheti Bodeaux hangulatát vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az arcachoni öbölbe utazunk, ahol megmászhatjuk Európa legnagyobb természetes dűnéjét a Pylát, amely 130 méterre magasodik az óceán és partközeli erdők fölé. Felejthetetlen szabadságérzés az óceán látványa és egy mezítlábas séta a homokhát tetején miközben az óceáni szelek simogatnak bennünket. Az arcachoni öbölben látogatást teszünk egy helyi termelőnél egy osztriga kóstolóra (helyszínen fizetendő). Visszatérünk Bodeaux-ba, ahol a délutáni órákban szabad idő. Fakultatív ajánlatunk: hangulatos borvacsorára hívjuk, mely során kellemes vörösborokat kóstolva fogyasztjuk el vacsoránkat. A vacsorát követően sétára hívjuk a kivilágított belvárosban. 

5.  nap: Bordeaux – Budapest hazautazás

Reggelinket elfogyasztva a repülő menetrend függvényében szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. A repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal érkezünk Budapestre.
 
 
 
 
ocean_400_01
 
france1600910_1920_400 
 
france1600913_1920_400_01
 
france2368575_1920_400_01
 
ocean423578_1920_400_01

 

Aktuális helyekről, további részletekről érdeklődjön irodánkban!

 

Tel.: 52/538-333 

06-30-531-12-55 

 
 

17 olvasás