Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Tunézia: fakultatív kirándulási lehetőségek

írta on

image

 

 

Kétnapos Szahara-túra

1. nap
Korai reggeli után indulás El Jembe, a római kolosszeum megtekintése (kb. 1 óra), majd az út folytatása Sfax városa mellett Matmataba. Ebéd után egy berber barlanglakás megtekintése. Továbbutazás, majd érkezés Douzba, vacsora és szállás. Este tevegelés a Szahara homokdűnéin.
2. nap
A korai reggeli után indulás a Chott El Jerid sóstóhoz, rövid megálló, fényképezés. Továbbutazás majd egy kb. 3 órás dzsip körút az Atlasz hegységben található különleges hangulatú oázisba, Chebikaba. A dzsip túra során a Star Wars díszleteinek megtekintése. Ebéd után az út folytatása Kairouanba, az iszlám szent városába, itt a nagymecset megtekintése kívülről, majd rövid látogatás egy szőnyegszövő műhelyben. Este visszatérés a választott szállodába.
Irányár: 300 TND/fő

 

Tunisz – Karthago – Sidi Bou Said kirándulás

A reggeli órákban indulás Tunézia fővárosába, Tuniszba – városnézés (kb, 1,5 óra). Ebéd egy fővárosi étteremben, majd az ókori Karthago és az Antonius-Pius fürdő, majd a Byrsa Múzeum megtekintése. Ezután utazás a festői hangulatú városkába, Sidi Bou Said-ba, amely kék-fehér színvilággal, mór stílusban épült. Séta, illetve vásárlási lehetőség. Este visszatérés a választott szállodába.
Irányár: 105 TND/fő

 

El Jem – Kairouan – Monastir - min. 10 fő jelentkezése esetén

A kirándulás El Jem felkeresésével indul, ahol megtekintik a világ hatodik legnagyobb római amfiteátrumát, amely 1979 óta a Világörökség része. Ezután a muzulmán vallás egyik fellegvárába, a 670-ben alapított Kairouanba látogatnak, itt megtekintik az Aglabida víztároló medencéket, a Borbély mecsetet (ahol Sidi Sahib sírja is megtalálható), valamint a Nagymecsetet, melyet még Oqba ibn Nafi, a város alapítója emelt. Végül Monastirba utaznak, ahol a Bourguiba család mauzóleumát láthatják.
Figyelem: A program csak főszezonban indul!
Irányár: 95 TND/fő

 

Lézer Show (esti program)

Történelmi fényjáték, berber skanzen és észak-afrikai folklór vacsorával. A program idegenvezető nélkül indul.
Irányár: 90 TND/fő

 

Friguia állatkert (fél napos)

Látogatás a Sousse-hoz közeli Friguia állatparkban, ahol 61 állatfaj több mint 400 egyede él szinte szabadon. Az állatkert magánkézben van, és létrejöttének célja a védett afrikai fajok megőrzése volt. Fóka show megtekintésére van lehetőség, mely a gyermekek kedvence! A program idegenvezető nélkül indul.
Irányár: 65 TND/fő

 

Zulu est (esti program)

Transzfer a szállodából a Friguia parkba, ahol tipikus dél-afrikai hangulatú műsorral és hastánccal várják a vendégeket. Arab jellegű vacsora (saláta, kuszkusz, lepény). Korlátlan bor- és üdítőfogyasztás. A program idegenvezető nélkül indul.
Irányár: 95 TND/fő

 

Tevegelés és/vagy Quad (fél napos program)

Száguldás négykerekű homokfutókon vagy tevegelés a kaktusz és olajfaültetvények között. A program idegenvezető nélkül indul.
Irányár: 50 TND/fő - tevegelés, 60 TND/fő - quad

 

A fakultatív programokon a 12 év alatti gyermekek 50% kedvezménnyel vehetnek részt.

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni.

 

 


210 olvasás