Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Dominikai Köztársaság általános információk

írta on

image

 

 

A Dominikai Köztársaság több millió pálmafája, a vakítóan fehér homokfövenye, vízesései, a türkizkék óceán látványa minden természetimádót elkápráztat. Csodálatos klímája miatt egész évben alkalmas a gondtalan és felhőtlen pihenésre.

A Dominikai Köztársaság az Antillák második legnagyobb szigetén, a Hispaniolán található, amelynek kétharmadát foglalja el. Kolombusz Kristóf az Indiába vezető tengeri út keresése közben fedezte fel 1492-ben. A trópusi szigetet a Karib-tenger gyöngyszemeként is emlegetik, mivel adottságai egyedülállóak. Itt található a térség legnagyobb nemzeti parkja, legmagasabb hegyvonulata, az Atlanti-óceán legmélyebb pontja és ez által a világ legnagyobb szintkülönbsége, amely magával hordozza kivételes állat- és növényvilágát. Több millió pálmafája, vakítóan fehér homokfövenye, vízesései, a türkizkék óceán látványa minden természetimádót elkápráztat.

Csodálatos klímája egész évben alkalmas a napozásra, fürdőzésre. Az ízletes karibi konyha, a jéghideg, hamisítatlan dominikai rummal készített koktélok, a helyiek vidámsága és a „merengue” táncraperdítő ritmusa hozzájárul ahhoz, hogy Önök különleges élményben részesüljenek.

Punta Cana, Bavaro Playa

a karibi térség legjelentősebb idegenforgalmi központja az ország keleti partján. 40 km hosszú tengerpartjának szikrázóan fehér homokpadjai előtt elszórtan korallzátonyok húzódnak. A búvárkodás szerelmesei eljuthatnak Saona és Katalina szigetére illetve a Samana félszigetre, ahol a színes korallzátonyok élővilágában gyönyörködhetnek kedvükre. A katalógusunkban lévő szállodák Bavaro Playa legszebb öbleiben találhatóak. Punta Cana repülőtere 20-40 perces utazással érhető el.

 

Fakultatív kirándulások

Santo Domingo

SANTO DOMINGO-t nemhiába nevezik „Amerika Bölcsőjé”-nek, hiszen az Új Világ legrégebbi városa. Óvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, mert teljes épségében megőrizte egykori kolónia jellegét és egyéni építészeti stílusát. A kulturális örökségen kívül a karibiasan vibráló életvitel is elvarázsol mindenkit. Kisvasúttal és gyalogosan járjuk be az óvárost. Elvegyülünk az ódon hangulatú Calle las Damas utcácska forgatagában, majd egy hamisítatlan dominikai piacon. (Kolombusz család háza/Alcazar de Colon, Basilica Santa le Menor, Malecon, Kolombusz világítótorony).

Ár: kb. 85 USD/fő – egész napos kirándulás belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel. Az árban ebéd és italfogyasztás a program során.

Mélytengeri horgászat

felejthetetlen élményben lesz részünk a mélykék tengeren hajókázva. A szakképzett személyzet tanácsokkal, utasításokkal és csúcsminőségű eszközökkel járul hozzá ahhoz, hogy a jó eséllyel fogjunk ki kék vagy fehér marlint, wahoot, barracudát, vitorláshalat vagy dorado halakat.

Ár: kb. 140 USD/fő félnapos.

Saona szigettúra katamaránnal és gyorshajóval

A keleti nemzeti park részén fekvő elbűvölő sziget bioszférája, archeológiai leletei és a Taino indián törzs miatt is védett. Katamaránnal közelítjük meg a gyönyörű, fehér homokos, pálmákkal szegélyezett tengerpartot. Útközben koktélokkal, tánccal dobjuk fel a hangulatot (fürdés, felszíni búvárkodás).

Ár: kb. 139 USD/fő – egész napos kirándulás BBQ homár ebéd, bor és üdítőitalok

Catalina V.I.P

Kitűnő lehetőség arra, hogy egy gondosan elzárt, VIP területre eljussunk. Hajókázás a Chavon folyón, majd katamaránnal utazunk a lakatlan Catalina szigetre. Közben a Karib-tengeren lehetőség lesz sznorkelezésre, fürdésre, majd BBQ homár ebédet szolgálnak fel. Ellátogatunk a híres Altos de Chavon művészfaluba, ahol larimár- és borostyánmúzeum is van, illetve neves képzőművészek alkotásait lehet megcsodálni. Az 5000 fős amfiteátrum megnyitóján Frank Sinatra volt a díszvendég. Sok neves, világhírű művész adott itt koncertet, mint pl. Jose Carreras, Michael Jackson, Julio Iglesias, Shakira.

Ár: kb. 145 USD/fő – egész napos program .

Lagúna Limon

Fedezze fel velünk Dominika legkülönlegesebb területét! Lélegzetelállító panoráma a Roud hegyről a Samana öbölre és a Limon lagúnára. A lagúna egy a legnagyobb ökológiai rezervátumok közül az országban, mely méltán híres érintetlen partszakaszáról és a költöző madarak sokaságáról. Ezt követően felejthetetlen homár és rák lakoma veszi kezdetét ebben az elveszett paradicsomban!

Ár: kb. 120 USD/fő – egész napos program ebéddel, italfogyasztással

Samana félsziget repülővel

Samana a természet és a kaland kedvelőinek félszigete. Zöld hegyek, hosszú strandok, kis falvak, türkizkék víz, fehér homok. A program során meglátogatjuk Dominika legnagyobb vízesését, az El Limont, majd a lenyűgöző Bacardi szigetet.

Ár: kb. 265 USD/fő-től – egész napos program ebéddel, italfogyasztással, repülővel

Úszás delfinekkel

Lehetőségünk nyílik közvetlen kapcsolatba lépni a világ egyik legintelligensebb, legjátékosabb élőlényével, a palackorrú delfinnel, aki cuppanós puszit is ad. 1 órás úszás és szabad program a delfinnel

Ár: kb. 149 USD/fő-től – fél napos program belépővel (az ár attól függ, hogy mennyi ideig úsznak a delfinnel).

dominika_002_400 

 

_______________________

 

Beutazás

A beutazáshoz vízum nem szükséges, de az útlevélnek a visszaérkezés dátumához képest legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista kártyát kell azonban váltani, amely díja 10 USD/ fő, melyet a reptéren, belépéskor kell fizetni.

Pénzváltás

Hivatalos fizetőeszköz a dominikai Peso, amelynek ki- és bevitele tilos, de az USD-t mindenhol elfogadják.

Éghajlat

Az éghajlat szubtrópusi, így egész évben az átlaghőmérséklet 27–30˚C, a tenger 26–28˚C. Rövid trópusi záporok előfordulhatnak.

Egészségügyi tanácsok

Oltás nem szükséges. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

 


235 olvasás