Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Általános információk

írta on

image

 

 

 

 

sp_terkep    

 

 

      costa_blanca_trkp

 

Costa Blanca a "Fehér Part"

Igazi túristaparadicsom, gyönyörű városok, települések, csodás természeti képződmények, télen is 15 C 

fölötti hőmérséklet, nyáron is kellemes klíma,  valamint egész évben napsütés várja a tengerpartok szerelmeseit. 

A Costa Blanca Európa legtisztább levegőjű, legnaposabb és egyik legszebb régiójának számít, nem véletlen,hogy mágnesként vonzza a túristákat. 

Benidorm:

A város az idegenforgalom maga. Kitűnő minőségű és tisztaságú tengerparttal, modern épületekkel és széles utcákkal, minden ízlést és igényt kielégítő szállodai létesítményekkel, egész évben kedvező éghajlattal, bármely órában végezhető mindenféle tevékenység és szórakozás lehetőségével, egyformán nyüzsgő éjszakai és nappali élettel.. És mindenekfelett olyan néppel, amelynek az a szokása, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a látogató otthon érezze magát.

benidormf337kep_400
 
imagen129d_400
 
imagen684d_400 
 
imagen867d_400
 
imagen685d_400 
 
benidormalteaalbir_047_400

benidormalteaalbir_209_400

benidormalteaalbir_172_400

benidormalteaalbir_040_400

benidorm_ibolya_093_400
 
imagen797d_400
 
imagen808d_400 
 
imagen806d_400
 
imagen805d_400

benidorm_ibolya_042_400

benidorm_ibolya_123_400

benidorm_ibolya_002_400

imagen1594d_400

imagen1598d_400 

 

Fakultatív program lehetőségek:   (jelentkezés a helyszínen)

 

Terra Mitica – a spanyol Disneyland  

A park programja öt fő téma köré csoportosul: az ókori Egyiptom és a fáraók misztikus világa; az antik Görögország, az istenek földje; Róma, a világ ura; Ibéria a fiesták hazája és a mítoszbéli szigetek megannyi csodás kalandja. 

 

terramiticaspanyolfakultativ_400 

Mundomar (egész napos)

Változatos programok Európa legnagyobb csúszdaparkjában, kiegészítő szórakozási lehetőség a közvetlen mellette elhelyezkedő Mundomar vízi állatkertben (külön jegy vásárlása szükséges). 

 

mundomarspanyolfakultativ_400. 

Valencia és Oceanogràfic

Valencia Spanyolország harmadik legnagyobb városa egyben tartományi székhely, kb. egy millió lakosával. A Földközi-tenger partján található Valencia történelmének és jelenének is fontos része a tengeri kereskedelem. A város megtartotta régi kikötőjét, amely ódon épületeivel a régi idők halászatának hangulatát idézi, emellett új kikötője a modern építészet remekműve. Első megállónk a Fallas Múzeum és a Nemzeti Kerámia Múzeum. Ellátogatunk a Katedrálishoz és az 1492 óta álló Selyembörzéhez, amely sokáig kereskedelmi központként és a selyempiacként működött. Valencia Művészetek és Tudományok Városa néven nevezett látnivalója egy kulturális komplexum, ami Santiago Calatrava építész öt futurisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L’Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma (belépő az árban) mely otthona 45 000. Itt található a L’Hemisferic, amely egy 3D Imax-mozi, a L’Umbracle, amely egy hétezer négyzetméteren elterülő növénykert, valamint a komplexum része egy operaház és egy tudományos múzeum.

A leírások tájékoztató jellegűek. A programok helyi partnerünk által szervezettek, magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél is lehet (helyszínen euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el.

 

valenciaspanyolfakultativ_400 

Guadalest

Félnapos program mely során felfedezhetjük Guadalest történelmi települét és az itt található erődítményt. A program során megtekintjük a San Jose Kastélyt, a la Alcozalba Erődöt, A Orduna házat, a párizsi templomot és börtönt. Costa Blanca egyik leglátogatottabb falujában rövid szabadidőt biztosítuk vásárlásra, étkezésre, nézelődésre.

A leírások tájékoztató jellegűek. A programok helyi partnerünk által szervezettek, magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél is lehet (helyszínen euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el.

 

guadalestspanyolfakultativ_400 


Várható fakultatív programok: 

Egész napos kirándulás Alicante és Elche

Alicante városnézés, szabadidővel és Elche, Európa legnagyobb pálmaligetével

Alicante

A közel 400 ezres nagyváros a Costa Blanca fővárosa, 45 km-re Benidormtól. Kristálytiszta tengervízzel, finom, fehér homokos tengerparttal és pezsgő éjszakai élettel rendelkezik. Pálmafás promenádjai, szép terei és parkjai idillikus várossá teszik. A város tele van kultúrával, történelemmel, a fürdésen, és napozáson kívül rengeteg látványosságot kínál. Amit együtt nézünk meg a városlátogatásunk során az a Szent Borbála várkastély közvetlenül a tengerparton az óváros fölé emelkedve,mesés kilátással a városra, kikötőre és a fehér homokos strandokra. Ez Spanyolország egyik legnagyobb mórok által épített középkori vára. Szent Borbála napján foglalta el a móroktól Kasztíliai Alfonz 1248-ban, innen a neve. Legenda is fűződik hozzá természetesen, mely még a mórok idejére nyúlik vissza. Egy tisztán kivehető arcot fedezhetünk fel a várszikla csúcsán szó szerint kővé dermedve, ami „a mór arca” nevet kapta, megismerjük majd történetét. A szabadidő során sétálhatunk a 400 pálmafával övezett, hullámzó, színes csempéiről híres tengerparti sétányon ahonnan csak pár perc a tartomány egyik legrégebbi kikötője panorámás teraszával. Kevesen tudják, de a méltán híres „tapas” is Alicante-hoz köthető. Megkóstolhatunk néhányat szabadidőnk során egy kellemes hideg sör, egy jó pohár bor vagy akár egy sangría kíséretében az óváros valamelyik hangulatos kis éttermében.

Elche és a pálmaligetek a Sissi által elnevezett Császárpálmával

A város 220 000 lakosával 20 km-re Alicante-tól és 70 km-re Benidorm-tól a régió harmadik legnagyobb városa, de három Unesco világörökséggel is büszkélkedhet. Elche-ben és környékén több mint 200 ezer pálmafa található, (állítólag kétszáznegyvenezer, Elche minden lakosára jut egy-egy), amelyek nagyon egzotikus légkört kölcsönöznek az egész várost behálózva. Ez Európa legnagyobb és a világ egyik legnagyobb pálmafa ligete, mely négy különálló ligetből áll ma már, az UNESCO világörökség része, egy igazi csoda. Elképesztő élmény ennyi pálmafa között sétálni a városban, mely ilyen téren teljesen egyedülálló Európában. A pálmakerteket a 10. század végén, Elche muszlim uralma idején a mórok hozták létre, hogy védelmet nyújtsanak a túl sok napsütéstől a haszonnövényeknek. A kirándulásunk során a Pálmaligetek legszebbikét, gyöngyszemét a Huerto de Cura-t, a botanikus kertet látogatjuk meg. Itt csodálhatjuk meg a város leghíresebb datolyapálmáját, a Császárpálmát is. Erzsébet királynőtől, Sissitől kapta nevét, aki mediterrán körútja során látogatott ide 1894-ben. A hatalmas pálma harmonikus szépségével, méretével megbabonázta a királynőt és igazán méltó nevet adott neki. A több mint 800 pálmafa között egyéb más mediterrán és tropikus növényfajtákat is találhatunk itt a szökőkutak, szobrok, hidacskák, sétányok társaságában. A kis kiépített tavacskákban kacsák, teknősök, halak és tavirózsák úszkálnak de véletlenszerűen szépséges pávák is utunkat állhatják:). Nagyon barátságos a környezet, a pálmák árnyékos pihenőhelyeket nyújtanak nekünk, ahol csendben élvezhetjük a ligetet gyönyörű fotókat készítve, ha úgy tartja kedvünk. Szuvenírek, helyi italok, csemegék vásárlására is lesz lehetőségünk a parkban felállított kis bódékban. Utunk során megismerhetjük Elche, a pálmaligetek és a botanikus kert történetét is, melyek egészen a főníciaiak idejére nyúlnak vissza. Az egész napos programra szombatonként kerül sor. Az ár NEM tartalmazza a belépőt a pálmaligetbe és a lifttel való feljutást a várba Alicante-ban.

Minimum létszám: 15 fő

Egész napos kirándulás Alicante és Elche

Egész napos kirándulás: Algar és Altea

Algar vízesések

Az Algar vízesések 15 km-re Benidormtól, egy gyönyörű természeti képződmény több, sziklákról lezúduló vízeséssel, természetes fürdőhelyekkel, bárokkal, éttermekkel. A vízesések különböző szintjei között kis fahidakon lehet közlekedni. Egy forró nyári napon az arra fogékonyak számára hatalmas élmény lehet a vízesések között sétálni, megmártózni, masszázsnak használni a lezúduló vízsugarat. Kristálytiszta vize 18 fokos télen-nyáron. A nagy melegben felfrissülhetünk ebben a csodálatos természeti környezetben egy-két órás sétánk során, ahol egy kis botanikus kertet és kaktuszparkot is megnézhetünk, felfedezhetünk. Egy elkülönített pihenőhely, úgynevezett piknikező is része a parknak, így egy igazi kirándulós, fürdőzős, napozós programon vehetünk részt. Közel van, de mivel utunk hegyeken, völgyeken keresztül vezet, így több időt vesz igénybe mint 10 perc megérkezni, de ezt nem fogjuk bánni. Narancsligetek, citrom-, naspolya-, mangó- és olíva ültetvények, valamint mandulafák, rozmaring és egyéb illatos növények kísérik majd kanyargós utunkat a hegynek fel.

Altea

A gyönyörű Altea Benidormtól csak 10 km-re van, de mégis távol a tömegturizmustól. Ebben az igazi mediterrán kisvárosban megtaláljuk a környék tradicionális építészetét fehérre meszelt házaival, virágokkal díszített szűk utcácskáival, balkonjaival, vendéglőivel, kis boltjaival, cukrászdáival. Ha majd felkaptatunk a dombtetőre épült óváros lépcsősorain a főtérre, ahová összefut a macskaköves utcácskák hálózata, kiteljesedik a kép: nemcsak a csodásan díszített kék mediterrán kupolájáról híres templomot csodálhatjuk meg itt, de több irányba is nyitott teraszokon szemlélhetjük hosszan a partvidéket, mivel a városka a tengerparton fekszik….szóval pazar a kilátás bármerre is nézünk. Altea a Valencia autonóm közösség kulturális fővárosa. Itt található az Elchei Központi Egyetem képzőművészeti kara, ami nem véletlenül itt talált megfelelő otthonra ebben a festői környezetben. Óvárosa a művészek paradicsoma, bölcsője, festők, szobrászok, keramikusok, írók, költők éltek és élnek itt a mai napig is, ami természetesen rányomja bélyegét a város hangulatára. Pálmafákkal övezett tengerparti sétánya is gyönyörű fehér kavicsos partjaival, éttermeivel, kávézóival. Több legenda is fűződik a városkához, egyet-kettőt meg is ismerünk majd közülük kirándulásunk során. A Costa Blanca ékköve, csodaszép, kihagyhatatlan, ha itt nyaralunk.

A kirándulás keddenként indul. Az ár NEM tartalmazza a belépőt az Algar vízesésekhez.

Minimum létszám: 15 fő

Egész napos kirándulás: Algar és Altea

Félnapos kirándulás a hegyekben: Guadalest

A Benidormtól mindössze 24 km-re fekvő Guadalest, egy 236 embert számláló kisváros, de évente 2 millió látogatót vonz. Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A falunak szinte több látnivalója, mint lakosa van. A spanyol kulturális örökség része. A település mintha a sziklákkal együtt jött volna létre, olyan tökéletesen egészítik ki egymást a régi és új épületek és az ősi természeti képződmények. A városka 600 m magasan a tartomány legmagasabb hegyei (1100 – 1500m) közé ékelődött. A kilátás Guadalest szikláiról, a 11.században a mórok által épült vár falairól pazar a sziklák között elterülő víztározóra, melyet a vidéket átszelő Guadalest folyó táplál. A vár legmagasabb pontjára egy 17. századi nemesi kúrián keresztül vezet az út, mely múzeumként is működik korabeli bútoraival, kerámiáival. Egyenetlen domborzatának köszönhetően a növényzet nagyon változatos a vidéken, a magasabb részeken a különböző fenyőfajták míg a teraszos hegyoldalakon és a völgyekben citrusfélék, olívaültetvények, szentjánoskenyérfák és mandulafák teszik színessé a tájat egész évben. A vidék túrista paradicsom is, így számos túrista útvonal található a környéken az aktív pihenésre vágyóknak. A gyönyörű kilátáson és a két földrengést is átélt váron kívül még sok más látnivaló van a faluban, sok-sok kicsi, érdekes múzeum mint néprajzi-, középkori történeti- vagy középkori kínzóeszközök múzeuma akár, de még só- és borsszóró múzeumot is találhatunk itt. Természetesen szuvenír boltok, sörözők, éttermek, kávézók is gazdagítják a kínálatot. A kirándulás hétfőnként indul. Az ár NEM tartalmazza a belépőt a várba.

Minimum létszám: 15 fő

Félnapos kirándulás a hegyekben: Guadalest

 



919 olvasás