Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Málta általános információk

írta on

image

 

 

europe_malta_map_location_400

mapofmalta_400

maltaj_400

 

A három szigetből (Málta,Gozo,Comino) álló szigetcsoport a természet sok-sok szépsége mellett rengeteg történelmi látnivalót nyújt. Málta páratlan nagyságát igazolja, hogy az emberiség történelmi korszakainak emlékei ilyen nagy számban és ilyen kis területen máshol nem lelhetők fel. Fedezze fel Ön is ezt az egyedülálló vonásokat felmutató szigetcsoportot, ahol a természeti szépségek, strandok és kulturális értékek kiváló arányban keverednek. A Földközi-tenger központi medencéjében fekvő szigetország egykori hóditói föniciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, Johannita-rendi lovagok, spanyolok, franciák és egészen 1974-ig az angolok mind hátrahagyták uralmuk nyomait a mai turisták gyönyörűségére. Különösen a több ezer éves neolitikus sziklateplomok és a hírneves lovagrend máig élő legendája nyújt igazi vonzerőt, kiegészülve a jelen színes, lüktető forgatagával, valamint a helyiek rendkivüli szívélyességével, vendégszeretetével.

 

ÜDÜLŐHELYEK:

SLIEMA / ST. JULIAN´S
A főváros közelében több üdülőváros született meg az elmúlt évtizedekben és nőtt teljesen össze.
A sziget legnyüzsgőbb, élettel telibb régiójában találja magát az ide látógató. Több km hosszú, elegáns díszsétányról élvezik a turisták és a helyiek egyaránt a tenger látványát, ahol a forró nyári estéken gyakran láthatunk a sziklateraszokon vidáman grillező társaságokat. Jócskán találunk zöld parkokat, üzleteket, bárokat, éttermeket valamint közelben Paceville a szórakozónegyed és a legtöbb nyelviskola ahová a világ minden tájáról érkeznek tanulók.
A strandolást a csodás sziklateraszok, apró homokos öblök és a kristálytiszta tenger biztosítják.

BUGIBBA / QAWRA
Egymással összeépült, élénk üdülővárosok a Szent Pál öböl partján, ahol a feltételezés szerint az apostol hajótörést szevedte. Minden megtalálható, amire az ide látogatónak szükdége lehet. Családias pub-ok, szórakozóhelyek, éttermek, sziklás strandok és nemrégiben kialakított durvahomokos partszakasz. A nagy homokos tengerpartok 15-20 perces buszútra helyezkednek el.

HOMOKOS TENGERÖBLÖK
Málta szigetén 8, Gozón 2, csodálatos környezetben található aranyhomokos strand csábítja fürdőzésre a nyaralókat. Főként Málta erősen tagolt nyugati partjai mentén találhatóak szebbnél szebb, sárgás szigetekkel övezett homokfövenyek.
Északra haladva a sziget legvégében csodás tárul elénk. A Ramla Bay Resort szállodakomplexum a nyugalmat keresőknek lehet ideális, amely saját homokos stranddal is rendelkezik.

STRANDOK

Máltát sziklás tengerpart jellemzi, a vízbe lépcsőkön vagy létrán lehet lejutni. Homokos strandok: Golden Bay, Ghajn Tuffieha Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay, Armier Bay, Ramla Bay, Pretty Bay.

 

Diplomáciai képviselet: A szigeten nincs magyar képviselet, probléma esetén az idegenvezetőhöz lehet fordulni.
Konzulátus: A Magyar Konzulátus Sliema városában van. A konzul neve: Michael Soler ll - Piazetta, ´B´ Kapu Tower Road, Sliema. Tel: 21 / 320963
Időeltolódás: nincs
Pénznem:EURO
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő a szálláshelyeken: 0,50 Euro/éj/felnőtt
Pénzváltás: Bankokban hétköznap 8-12 óra között, illetve éjjel-nappal hozzáférhető automatáknál.
Beutazási szabályok: 3 hónapig érvényes útlevél vagy személyigazolvány.
Telefonhívás: Máltára:00356, Magyarországra: 0036 (elterjedt a telefonkártya, melynek költsége: 5-12 Euro)
Feszültség: 240 V/50 Hz (töltéshez adapter kell). Minden szálláshelyen van vagy bérelhető 22 V-os konnektor (adapter).
Nyelv: máltai, angolul szinte mindenki beszél, általános még az olasz nyelv.
Fesztiválok: Május és október között minden városban és faluban van "Festa", azaz ünnepnap a helyi védőszent tiszteletére.
Víz: A vezetékes vizet nem ajánlatos fogyasztani. Bármely ajándékboltban szupermarketben kapható natúr víz vagy ásványvíz
Posta: Minden településen található
Gyógyszertár: Vasárnap kivételével minden nap nyitva vannak, de a napilapokban megjelölt helyeken ügyeletet is tartanak.
Boltok nyitvatartása: Hétfő-szombat: 09:00-13:00 és 16:00-19:00
Múzeumok: Belépők 6-10 EURO között vannak. 65 év felett és Nemzetközi Diákigazolvánnyal (ISIC) a legtöbb helyre ingyenes. Fakultatív programoknál az árban benne van.
Piac: Valletta/Merchants Street: délelőttönként, Marsaxlook: minden délelőtt, vasárnap egész nap
Borravaló: Az árak nem tartalmazzák, általában 10-15%
Autóbérlés: A baloldali közlekedés miatt autókölcsönzés csak azoknak ajánlott, akiknek már van ebben rutinjuk.A bérléshez nemzetközi jogosítvány nem szükséges. Minimum életkor 25 év, ez alatt felárat kell fizetni. Általában mindenhol van önrész a biztosításhoz.
Idegenvezetés: júniustól-október végéig telepített idegenvezetőnk várja az utasokat a repülőtéren, segít a transzferbusz megtalálásában. Heti 1-2 alkalommal felkeresi az utasokat a szállodákban , illetva apartmanokban.
Fakultatív programok: Minimum 10-15 fő jelentkezése esetén magyar nyelven mennek (99%-ban indulnak), helyszínen csak valutában fizethetők. Április-májusban és októberben az idegenvezetés angol nyelven történik , illetve magyar idegenvezetés van létszám függvényében.
Strand: Máltát sziklás tengerpart jellemzi, a vízbe lépcsőkön vagy létrán lehet lejutni. A sziklás strandokon napernyő bérlésére nincs lehetőség. A szigeten kevés homokos strand található, legtöbbje a nyugati partvidéken lelhető fel. Katalógusunkban "Homokos tengerparti hotelek" címszó alatt található közvetlen homokos tengerparti hotel. 

Térkép a buszjáratokról beszerezhető a vallettai ill. bugibbai végállomáson, hotelekben.
2 órás jegy 2 EUR, heti jegy 21 EUR. További infó: https://www.publictransport.com.mt/

 

Gozo: 

uni_945_13191_400 

Kék Lagúna: 

uni_945_4431_400 

Valletta/ Felső- Barakka kertek 

uni_945_4446_400_01 

Marsaxlokk: 

uni_945_13201_400

 

 

 


3881 olvasás