Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Általános információk

írta on

image

 

 

Costa del Sol, amit másnéven „Európa Kaliforniájának” is neveznek, az egyik legváltozatosabb mediterrán partszakasza Spanyolországnak. A hely, ami magán hordozza a gyönyörű és csodálatos tájegység, Andalúzia UNESCO Világörökségekben gazdag kulturális és történelmi emlékeit.

A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, amelyek közül a legismertebbek Torremolinos, Benalmadena és Malaga. Costa del Sol napsütötte vidéke sokféle élményt ígér az idelátogatóknak: a természetvédelmi területek mellett a borzongató bikaviadalokat, lovaglást, golfpályákat, hangulatos kis fehér falvakat, kiváló borokat, körmeneteket, végtelen napraforgóföldeket és olívaültetvényeket. Városai közül soknak multikulturális az építészete, konyhája, valamint ezekben a városokban kapnak helyet azok a fi esták, amik a fl amencot, a tapast és a sherry-t népszerűsítik, lakói, a meleg szívű andalúzok pedig vendégszeretetükkel varázsolják el.

 

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén (helyi partnerünk szervezésében), a helyszínen EUR-ban fizetendők az idegenvezetőnél. Végleges programok és árak a helyszínen!

Granada

85 EUR/fő

Kirándulás az ,,álmok városába”! Az Alhambra, azaz a Vörös Erőd a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözetének remekműve, a mór építészet gyöngyszeme. Időnk főleg ezen csodák felfedezésével telik, de sétát teszünk a jázmin illatú Generalife kertben is.

Gibraltár

69 EUR/fő

Az 5 négyzetkilométeres brit fennhatóságú terület Európa majdnem legdélebbi csücskén található. Kultúrák izgalmas találkozása fedezhető fel itt. Megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, a híres szikla tetejéről élvezhetjük a páratlan panorámát, végül rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra is.

Sevilla

75 EUR/fő

Andalúzia fővárosában megtekintjük a spanyol gótika remekét, a Giralda katedrálist, vagyis a mórok által épített óratornyot, továbbá a Narancsudvart, a Torre del Orot, a Maria Luisa Parkot, a Plaza Espanát, majd a Santa Cruz negyed festői sikátoraiban tett sétával zárjuk a napot. A szabadidőben javasoljuk az Alcazár, a mór uralkodók palotájának megtekintését.

Cordoba

75 EUR/fő

A valamikori Al Andalus fővárosában, az UNESCO Világörökség, Mezquita több mint 856 különböző márványoszlopa, a rajtuk támaszkodó vörös és fehér sávos ívek és az aranyozott imafülke gipszbe álmodott ornamentikái elbűvölik a látogatót. Barangolunk a zsidó negyed zegzugos utcácskáin és átsétálunk a Guadaquivir felett ívelő, rómaiak által emelt kőhídon, ahonnan látszanak a kis szigeteken az arab alapokra épült vízimalmok.>

Caminito Del Rey

55 EUR/fő

A Malagától 50 km-re elterülő, Ardales városa mellett található Andalúzia új, és egyre népszerűbb látnivalója, a Caminito. Új, hisz hosszú évekig zárva volt a nagyközönség előtt, 6 éve - az ösvény felújítását és biztonságossá tételét követően - nyitották meg újra. A fantasztikus út-/ösvényhálózat a XIX. század végén épült, abból a célból, hogy a bányászok a vasútépítéshez szükséges anyagokat a helyszínre juttassák. A XX. század elejére egy víztározó rendszer is kiépült, melyet az akkori uralkodó, XIII. Alfonz spanyol király nyitott meg, innen a név: „királyi ösvény”. A hatalmas sziklák oldalában kiépített fapalló rendszeren sétálva olyan tájakat is megcsodálhatunk, melyeket talán csak a madarak láthatnának – mindezt sok helyen szédítő magasságban. Az út megtételét követően ebéd, vagy frissítő lehetőség (opcionális, a program ára nem tartalmazza). Az egésznapos kirándulás angol/német/francia nyelven elérhető.

 
 
 

Üdülőhelyek

Torremolinos

Malagától 14 km-re fekszik, Európa egyik legkedveltebb üdülôhelye szállodákkal, hangulatos éttermekkel,
bárokkal és szórakozóhelyekkel. A 6 km hosszan elterülô homokos partszakasz pálmafás sétányát a Carihuela negyedben több, mint kétszáz hangulatos kisvendéglô szegélyezi. A Calle San Miguelen a legjobb tapas bárok és szórakozó helyek miatt kötelezô az esti séta!

Benalmadena

Torremolinossal szinte teljesen összenôtt, fiatalok által különösen kedvelt, pezsgô életû nyaralóhely. Színvonalas
szórakozóhelyei, diszkók, bárok és a jachtkikötô, a Puerto Marina halvendéglôi ezernyi színnel, ízzel, illattal csábítják az ott pihenôket. A tenger élôvilága iránt érdeklôdôk felkereshetik az Aquariumot, a delfináriumot. Hajókirándulásokra és Andalúzia fehér falvainak megismerésére ideális kiindulópont.


 

costadelsolmapnagy_400

costadelsolmap_400


1048 olvasás