Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Általános információk

írta on

image

 

 

 

Mallorca, a Baleár-szigetek gyöngyszeme, megannyi élményt, látnivalót rejt és felfedezésre csábítja az ide látogatókat! Az UNESCO Világörökség Tramuntana festői hegyvonulatának teraszain ezüstös lombú olajfa matuzsálemek őrködnek, a völgyekben illatozó narancsfaligetek, apró falvak, évszázados kolostorok és kertek bújnak meg, a hullámos alföld mandulafáinak üde zöldjét szélmalmok és udvarházak tarkítják, a keleti part mészkőhegyeinek gyomrában cseppkőcsodák lapulnak.

A mindig pezsgő kulturális palettával hívogató Palma de Mallorca óvárosában a zegzugos utcák titkokat rejtenek. Itt egy évezredes mór fürdő, ott egy palota pátiója készteti megállásra az utazót, a katedrális pedig, ahová 32 festett üvegablakon és 7 rózsaablakon zuhan be a fény, valósággal elbűvöli a látogatót. A tengerpartokon pálmafás sétányok, fi nom homokfövenyek és eldugott öblök várják a vízisportok és a napfény szerelmeseit. Márciustól novemberig tombol a nyár és napnyugta után is vibrál a levegő, bárok, diszkók csábítják önfeledt szórakozásra a sétálókat. Itt minden percben ébren álmodhatunk!

 

Üdülőhelyek:

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla, a családok és párok körében különösen népszerű városka Palmától Keletre, kb. 7 km-re terül el a finom homokos, lassan mélyülő tengerparton. Napozásra, pihenésre ideális, számos vízisportolási és szórakozási lehetőség várja a vendégeinket, de kedvelt esti program beruccanni Palma hangulatos óvárosába egy sétára. A Plaza del Reina 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal kényelmesen megközelíthető. Kerékpárral végig a tengerparton, akár a katedrálisig eljuthatnak! A repülőtéri transzfer mindössze kb. 20 perc.

Playa de Palma

A sziget fővárosától kb. 15 km-re, keletre, El Arenalnal kezdődik és Playa de Palmán keresztül Ca’n Pastilláig húzódik a sziget leghosszabb, finom homokos strandja, ahol a part lassan, fokozatosan mélyül és a balneariosokban bárok csábítják hűs italokkal a sütkérezőket. Esténként kellemes sétákat tehetünk a pálmafák övezte sétányon. Palma, a főváros 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal, kényelmesen megközelíthető. A repülőtéri transzfer kb. 30 perc.

El Arenal

A főként fiatalok körében kedvelt El Arenal az esténként diszkózenétől hangos nyaralóhely, a Palmai öböl végét is képező yachtkikötőnél kezdődik. Határában terül el Európa legnagyobb csúszdaparkja, az Aqualand.

 

_______________

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

FIGYELEM! 

A helyszínen, érkezéskor a szállodák recepcióján idegenforgalmi adó fizetendő 16 éves kor felett érkezéskor a szálláshelyen kötelezően fizetendő (3*-os szállodák esetében kb. 2,2 EUR/fő/éj, 4*-os szállodáknál kb. 3,3 EUR/fő/éj, 5*-os szállodák esetében kb. 4,4 EUR/fő/éj).

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-szigeteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011

 

 mapamallorca_400

 

 


202 olvasás