Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Marsa Alam - Általános információk

írta on

image
 
 
marsainform1_400
 
marsainform2_400 
marsainform3_400
marsainform4_400
 
 
 
 
Egyiptom a fáraók földje, de egyben a búvárok, a napimádók, a sivatagi kalandra, valamint a művelődésre vágyók országa is. A világ legősibb turisztikai célpontja különleges élményt nyújt a turistáknak, a történelem előttinek tűnő tájak, az évezredes műemlékek, a Sínai-félsziget színes sziklái és nem utolsósorban a Vörös-tenger káprázatos színei rabul ejtik az utazót. Egyiptom titokzatos ország, teli misztikával és csodával, itt mindenhol a több ezer éves történelemmel találhatják szembe magukat. Ez a hely az ellentétek földje, hisz a rég letűnt birodalom dicsősége jól megfér a jelen színvonalas Vörös-tengeri üdülőhelyeivel, mely évről évre turisták millióit vonzza.
 

Marsa Alam

Marsa Alam sokáig csak egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re délre, a Vörös-tenger partján. 2003-ban megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy, a mai napig is gyorsan fejlődő üdülőövezet kezdett kialakulni, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében. A település folyamatos fejlődése ellenére mégis részben megőrizte eredeti jellegét, gyakorlatilag a mai napig egy beduin falu. Szinte érintetlen csodálatos vízi világa miatt népszerű, főként a búvárok, sznorkelezők és a pihenni vágyók számára. A tenger hőmérséklete egész évben 22 fok vagy afeletti, így télen is alkalmas fürdésre, merülésre, de úszócipő viselése a korallok miatt minden esetben ajánlott! Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Marsa Alam nagy partszakaszt átölelő nyílt terület állandó szélmozgással, ahol a szállodák vagy kisebb szálloda csoportok egymástól több kilométerre helyezkednek el. A legtöbb szálloda partja kevésbé szeles, de a nyitottabb partszakaszokon erős szél esetén akár piros zászlót is kihelyezhetnek, nem egy esetben korlátozva a tengerpart használatát. Az érintetlen természet és a település nyugodt, békés légköre vonzza a pihenésre vágyó utasokat,  vásárlási lehetőséget elsősorban a hotelek szuvenír boltjai, valamint az El Quseir-ben található üzletek nyújtanak. Bevásárlóközpontot, éttermeket, szórakozási lehetőségeket a kikötőben, Port Ghalib-ban találhatnak.

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges, amelyet mindenki egyénileg beszerezhet az Egyiptomi Nagykövetségen vagy a repülőtéren érkezéskor, vagy a Kartago Tours közvetítésével. Utóbbi esetben is megérkezéskor, a repülőtéren kapják a vízumot (telepített vízum). Külföldi állampolgárok az Egyiptomi Nagykövetségen válthatják ki a vízumot.

FIGYELEM! Egyiptomba drónt bevinni és ott használni szigorúan TILOS, hatóságilag tiltva van használatuk!

Időeltérés

Magyarországhoz viszonyítva ugyanaz az időszámítás.

Repülési idő

Hurghada kb. 3 óra 45 perc, onnan buszos transzfer kb. 2 óra

Légitársaság: Travel Service (hétfő, csütörtök), Al Masria (vasárnap)e
Kézipoggyász: súlya: max. 5 kg, mérete: max. 56x45x25cm, de a 3 oldal együttesen max 115cm
Feladott poggyász: max. 15 kg

 

Diplomáciai képviselet

Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége
1125 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
Tel: (06/1) 225 2150
Fax: (06/1) 225 8596

Magyarország Nagykövetsége
29. Sari Mohamed Mazhar - Zamalek - Cairo
Tel.: (00 20 2) 735-6478
Fax: (00 20 2) 735-8648

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető.

Hivatalos pénznem

Egyiptomi font (LE). Váltópénze a piaszter (1 font= 100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az Eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard.

Borravaló

A Közel-Kelet idegenforgalmának jellemzője, a boldogulás alapfeltétele. Minden turistától mindenhol elvárják a borravalót, amelynek összege a turizmusban általánosan elfogadott szabályok szerint alakul (kb. 10 %).

Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

 

FIGYELEM! Egyiptomba drónt bevinni és ott használni szigorúan TILOS, hatóságilag tiltva van használatuk!

 

 

 

 

325 olvasás