Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Dél - Ciprus: Fakultatív kirándulások

írta on

image

 

 

delciprus1_400

delciprus2_400

delciprus3_400

 

 

Kirándulás Észak-Ciprusra: Kyrenia és Famagusta

kb. 26 000 Ft/fő

Egész napos program. Első megállónk a mesebeli Szt. Hilarion lovagkori fellegvárhoz megyünk ahonnan pazar a kilátás, amely még Walt Disney-t is megihlette. Az erőd megmászása után Bellapais kicsiny falujába vesszük az irányt, itt megtekintjük a 13. századi Bellapais apátságot. Ezt követőn elutazunk elutazunk Kyreniába mely a földközi tenger gyöngyszeme, ahol szabadidőt biztosítunk a festői KYRENIAI kikötőben (vásárlásra, étkezésre), követően megtekintjük az erődben a világ egyik legrégebbi teherszállító hajóját. Programunk utolsó állomása Famaguszta. A nagyrészt török megszállás alatt lévő megyében találhatók a sziget legszebb strandjai és számos történelmileg értékes látványosság. Sajnos a város nagy része a háború óta katonailag lezárt település. Itt megtekintjük a velencei falrendszert, az Othello tornyot és a Szent Miklós katedrális majd hazautazás a megdöbbentő és a sziget legszomorúbb nevezetessége a ’Holt város” mentén. 

(személyi igazolvány vagy útlevél szükséges)

 

 

Trodosz-hegység és Kykkos monostor

kb. 50 euró/felnőtt, kb. 30 euró/gyerek (12éves korig)

Egész napos program mely a sziget legnagyobb hegyvonulatára, a Trodosz hegységre és a legnagyobb, s legfontosabb kolostorára a fókuszál. A Trodosz hegység lankáit Nicosia mellett elhaladva a demarkációs vonal mentén közelítjük meg. Első megállónk egy bájos hegyi faluban, Kakopetriában (sokan a „művészek falvaként” ismerik), ahol a világörökség részeként nyilvánított Ayios Nikolaos templom XI. századi freskóit tekintjük meg. Legfontosabb állomásunk a Kykkos monostor, a görög ortodox egyház leggazdagabb kolostora. Szabadidő sétára és ebédelésre (fakultatív). 

 

 

Nicosiai városnézés (félnapos)

kb. 50 euró/felnőtt, kb. 30 euró/gyerek (12éves korig)

Fél napos program a sziget fővárosában, a kettéosztott városban. Látogatás a Ciprus Múzeumba, a velencei falrendszer mentén buszos városnézés. A Szent János katedrális megtekintése, rövid séta a belváros hangulatos sikátoraiban. Kb. 2 órás szabadidő étkezésre, vásárlásra és a város egyéni felfedezésére. Fakultatív lehetőség a ”Zöldvonal”-ként emlegetett ENSZ zónán átkelni (gyalogosan, személyi igazolvány vagy útlevél szükséges)a főváros északi, törökök által lakott részére ahol érdemes megtekinteni az Agia Sofia mecsetté átalakított gótikus katedrálist és a karavánszerájt. 

(személyi igazolvány vagy útlevél szükséges)

 

 

Limasszol–Kurion–Aphrodité sziklája–Paphos

kb. 19.000 F

Egész napos program. Az első megállónk Limasszol, ahol egy rövid sétát teszünk a történelmi városrészben. Ezt követően továbbutazunk a festői helyen levő Kurionba, az ókori romvárosba, ahol megtekintjük a még ma is működő görög-római színházat és Evsztoliosz házát, amely egy római villából átalakított ókori közfürdő volt. Következő megállónk Paphos városa. Szabadidő a festői kikötőben, ahol ebédelésre is van lehetőség, majd ellátogatunk a világörökség részeként nyilvánított archeológiai parkban és itt megtekintjük a Dionüsszosz villában található padlómozaikokat és a Szent Pál oszlopát. Visszaútban, rövid utazás után megérkeztünk Aphrodité sziklájához, ahol mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője kikelt a habokból. Aphrodité sziklája, Petra tu Rumiu tengerpartjánál Ciprus egyik leglátogatottabb pontját és legszebb partszakaszát jelenti, mely különösen népszerű a szerelmesek körében. Úgy tartják, a szikla körbeúszása örök szerelmet ígér, csakúgy, mint az, ha valaki szív alakú kavicsot talál a parton. A kaviccsal borított tengerparton strandolási lehetőség is van, azonban ritka a hullámoktól mentes tenger: a környező áramlatok miatt érdemes körültekintően fürdeni. Itt kis pihenőt teszünk majd programunk zárásaként visszautazunk a szálláshelyekre. 

 

 

 

A leírások tájékoztató jellegűek. Magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni lehet a helyszínen is, képviselőnknél (euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el. A programokkal kapcsolatos bármilyen reklamációt utólagosan nem, kizárólag a helyszínen lehet intézni. 

 

 

 


321 olvasás