Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Peloponnészosz: Fakultatív kirándulások

írta on

image

 

 

 

 

 

 

Fakultatív programok (2022)

Fakultatív kirándulásokat és autóbérlést, a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kiránduló buszokon az idegenvezetés a magyar mellett más nyelveken is folyhat.

ATHÉN:

40 EUR/fő + belépő (kb. 20 EUR)

40 EUR/fő + belépő (kb. 20 EUR) Egész napos izgalmas kirándulás az ország fővárosába, Athénba. A program reggel 07.30 körül indul és este 18.45 és 19.15 között érkezik vissza. Rövid buszos városnézés keretében ismerkedhetnek meg a nyüzsgő nagyvárossal, majd megtekinthetik az őrségváltást a Parlament előtt. A nap fő attrakciója kétségkívül az Akropolisz meglátogatása. Bár Görögországban számos akropolisz található méretei és jelentősége miatt az athéni a legismertebb és egyben az UNESCO Világörökség része is. Fénykorában szent helyként tisztelték, de majd 2500 évvel később is tekintélyt parancsolóan magasodik Athén városa fölé. Az óvárosban kb. 2 óra szabadidőt tölthetnek el, itt lesz lehetőség ebédelésre is. A program ára a belépőt és az ebédet nem tartalmazza.

EPIDAVROSZ-NAFPLIO-MÜKÉNÉ:

32 EUR/fő + belépők (kb. 25 EUR)

A nap egyik állomásaként meglátogatják Epidavroszt, ahol az ókorból legjobb állapotban megmaradt, fénykorában 14000 főt befogadó színházat ismerhetik meg. A színház akusztikája napjainkban is szinte tökéletes, és nyaranta helyet ad az epidavroszi színházi fesztiválnak is. A hely másik érdekessége, az ókori orvoslás központjaként ismert Aszklepiosz szentély, aminek körbejárására szabadidő keretében lesz lehetőség. Mindenképpen érdemes egy sétát tenni az ásatási terület múzeumban is, ahol több egyéb érdekesség mellett az ókori orvoslás eszközeiből készített kiállítás is megtekinthető. Utunk során ellátogatunk Mükénébe is. Ezt a települést 1876-ban Heinrich Schlieman tárta fel. A vár legismertebb látnivalója az Oroszlános kapu és a Királysírok területe, ahol 14 kilogrammnyi aranykincset találtak a régészek, aminek egy része az Athéni Régészeti Múzeumban van kiállítva, egy része pedig az itteni régészeti terület múzeumában tekinthető meg. Ugyanazzal a belépővel meglátogatható az ún. Atreusz kincsesház néven ismert álkupolasír, ami az i.e. 1250. év környékén épült temetkezési hely. Ezután Nafpliot látogatják meg, az egykori görög fővárost. Itt egy kellemes sétát tehetnek az óvárosban és a nafplioi kikötő környékén. Az óvarosban sok hangulatos taverna es kávézó várja a vendégeket. A program a belépők és étkezés árát nem tartalmazza!

MONEMVASIA

60 EUR/fő

Az egész napos kirándulás során a Peloponészoszi-félsziget déli részén fekvő bizánci várost, Monemvasiát látogatják meg. A város egy 1,5 km hosszú, 600 méter széles és 198,5 méter magas sziklacsúcson épült. Monemvasia egy középkori falura emlékeztet, az óceán szinte teljesen körbeveszi, egy hídon lehet a városba eljutni. Első lakosai Spártaiak voltak, majd fénykorát a Bizánci Birodalom részeseként élte meg, ekkor épültek a templomok és az erőd, mely a város lakosainak biztonságát védte. Érdemes felfedezni az apró sikátorokat és a hangulatos kőházakat. A program az étkezés árát nem tartalmazza!

HYDRA SPETSES

34 EUR/fő

Az egész napos program során Hydra és Spetses szigetekre hajózhatnak el. Hydra város az egész sziget központja, egy félhold alakú kikötő köré épült. A kikötőnél található a görög hajóflotta múzeuma, ahol részletesen bemutatják a törökök ellen vívott harcok emlékeit. A sziget másik kihagyhatatlan látnivalója a vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a kikötőre. Érdemes felfedezni a kanyargós, macskaköves utcákat is. A hangulatos kis szigeten nincs autós közlekedés, így szamárháton vagy gyalog járható be a város. Spetses a legzöldebb sziget az Argoliszi-öbölben, kiváló klímájú, hangulatos nyaralóhely. Hasonlóan Hydra szigetéhez fontos szerepet töltött be a törökök ellen folytatott harcokban, a szigeten erről számos ágyú őrzi az emléket. Szintén történelmi jelentőségű Bouboulina háza. A hősnő jelentős szerepet töltött be a törökök elleni felkelésben. A sziget építészeti stílusáról és a régi arisztokrácia házairól is híres. A hajóállomáshoz közel fürdésre alkalmas tengerparti rész is van. Hetente többször szerepel a programban, nincs idegenvezetés. Mindkét szigeten van lehetőség étkezésre, ennek az ára nincs benne az árban, a hajón van kávézó, ahol lehet kávét, üdítőket, italokat venni.

BBQ HAJÓ

30 EUR/fő

Nagyon jó hangulatú, vidám program, hajózással, fürdéssel, napozással, a bátrabbak pedig akár a hajóról is ugrálhatnak a kellemes, frissítő vízbe. A program ára tartalmazza az ebédet is, amely helyben készült souvlakiból salátából, tzatzikiből és friss kenyérből áll. Az ebéd mellé bor, üdítő vagy ásványvíz választható.

 

 

 




425 olvasás