Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Kefalonia: Fakultatív kirándulások

írta on

image

 

 

kefalonia1_400_01

kefalonia2_400_01

kefalonia3_400_01 

 

 


Fakultatív programok 2023

Fakultatív kirándulásokat és autóbérlést, a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében).

Sziget-Túra autóbusszal

Felnőtt ár: 50 EUR/fő, Gyerek ár: 35 €

Ezen a napon a sziget legszebb helyeit keressük fel. Elsőként a sziget védőszentje, Ajosz Jeraszimosz által alapított kolostorba látogatunk el. Ezt követően a híres Robola borászatban megkóstoljuk a különleges kefalóniai borokat. A Drogarati cseppkőbarlang a következő látványosság, utána a földöntúli szépségű Melisszani barlangban csónakázunk a földalatti barlangi tavon. Azután a sziget északi csücskében megbúvó Aja Efimia halászfaluba megyünk, ahol lehetőségünk lesz megebédelni (az ebéd nincs benne a túra árában!). Aztán Asszoszba, a festői fekvésű faluba látogatunk, amely fölé egy velencei erőd romja magasodik. A színes, tengerparti házairól és kedves öbleiről híres faluból a Mirthosz-öböl felé vesszük utunkat, hogy felülről megcsodáljuk és lefényképezzük.

Szükség lesz: könnyű kendő a kolostorlátogatáshoz, az ebédre és a belépőkre pénz. A kolostorba térdet és vállat fedő öltözékben lehet csak bemenni!

A túra ára nem tartalmazza belépőket a barlangokba, ezeket a túra napján az idegenvezetőnél lehet befizetni!

  • Melissani: Felnőtt jegy: 8 €, 6-12 éves korig: 4 €
  • Drogarati: Felnőtt jegy: 5 €, 6-12 éves korig: 3 €
  • Kedvezményes kombinált jegy felnőtteknek: 10 EUR/fő

A túra napja: Vasárnap

Hajókirándulás Ithakára

Egész napos program, igény szerint magyar idegenvezetéssel!

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Vangelisz kapitány hajóján Kefalónia testvérszigetére, a legendás eposzi hős, Odüsszusz otthonára, Ithakára hajókázunk át Szami kikötőjéből. Reggel transzferbusszal jutunk el Szamiba, ahol felszállunk a hajóra. Először délről megkerüljük Ithaka szigetét és kikötünk a fővárosában, Vathiban, ahol sétálhatunk egyet a hangulatos sikátorokban, és felfedezhetjük a helyi ajándékboltok sokszínű kínálatát. Utána a sziget északi részén található festői Kioni városkába látogatunk, ahol megebédelhetünk valamelyik vízparti étteremben (az ebéd önköltséges). Az út során kétszer megállunk fürdeni, egyszer a nyílt vízen a parthoz közel, egyszer pedig a Kutszupia öbölben, ahol ki tud kötni a hajó. A hajón van büfé, ahol frissítőt és snacket lehet venni.

A túra napja: Hétfő

Hajókirándulás Fiszkardóba

Egész napos program, igény szerint magyar idegenvezetéssel!

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Ezen a hajókiránduláson Kefalónia keleti partvidékét fedezzük fel, szintén Vangelisz kapitány hajóján. Szkálából indulva először Számiban, kötünk ki, ahonnan fakultatív kirándulásra mehetünk a Melissani barlanghoz (fakultatív, 12 € a felnőtt, 8 € a gyerek belépő a buszos transzferrel együtt.) Fiszkardóba érkezve sétálgathatunk a szebbnél szebb yachtokkal teli öbölben, amely méltán népszerű a hírességek körében is. A helyi, színvonalas éttermek jobbnál jobb, frissen készített tengeri fogásokat és a görög konyha egyéb remekeit kínálják. Beülhetünk a cukrászdába is, vagy a helyi kis kézműves boltokban vásárolgathatunk és közben csodás fotókat készíthetünk. A visszaúton megállunk fürdeni egy fél órára a híres Kutszupia (más néven Mini-Mirthosz) öbölben, ahol a hajó a kivisz a fehér kavicsos partra. A hajón a büfében frissitőt és snacket lehet venni az út során.

A túra napja: Szerda

Ha valaki az Ithaka és a Fiszkardó túrára is befizet, a második hajóút árából kedvezményt kap

Felnőtt kedvezményes ár: 60 EUR/fő, Gyerek ár:36 EUR/fő

Grillezéssel egybekötött hajótúra Makisz kapitánnyal az Őrzők szigetére

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Kedvezményes ár argosztoli kikötőjéből:Felnőtt ár: 50 EUR/fő, Gyerek ár 35 EUR/fő

Hangulatos hajókirándulás üvegfenekű hajóval a közeli Vardiani szigetre.Útközben halfarmok mellett visz az utunk, elkerüljük a Szt. Theodor világítótornyot, a Kathavothresz „víznyelőket” és megállunk fürdőzni a White Rocks Beach fehér sziklái alatt. Aztán áthajózunk a szemközti kis szigetre, Vardianira, ahol eltöltünk pár órát. A hajón van mindenféle játék, vízisport eszköz, napernyő, amelyet a vendégek használhatnak. Lehet fürdeni, felfedezni a kis sziget vad szépségét és közben a kapitány frissen grillez házi fűszerezésű szuvlakit görög salátával. Fehérbor is dukál hozzá, mindez benne van az árban. Van büfé is a hajón, ahol snacket ill. különféle italokat, frissítőt lehet kapni kedvező áron. Ideális program családoknak. Argosztoliból indul a túra, ahová transzferbusszal jutunk el.

A túra napja: csütörtök

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.

391 olvasás