Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Fakultatív kirándulások - Costa Brava

írta on

image

 

costabrav1_400
 
costabrav2_400
 
costador1_400_01
 
costador4_400_03 

 

 


Fakultatív programok 2024

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet jelentkezni és készpénzzel fizetni. (helyi partnerünk szervezésében), minimum 25 fő jelentkezése esetén.A szervező spanyol utazási iroda fenntartja a jogot a programok módosítására

Montserrat és Esti Barcelona

55 EUR/fő belépővel, gyermekár: 42 EUR/fő

Ezen a délután induló kiránduláson Katalónia legfontosabb kegyhelyét keressük fel, a csodálatos Montserratot, ahol a bencés-rendi kolostor bazilikájában őrzik a katalánok védőszentjét, a híres „Fekete Madonnát”. (A Madonna külön kápolnájának felkeresése plusz költséggel jár) A felejthetetlen panorámát nyújtó utat felfelé fogaskerüvel, lefelé autóbusszal tesszük meg. Akik arra is vállalkoznak ,hogy megérintsék a csodatevő Madonna szobrot, azok megkóstolhatnak egy helyi süteményt és különbözô likőröket is. Montserratról Barcelonába utazunk, ahol rövid panorámás városnézés keretében megcsodálhatjuk a metropolita esti fényeit. Késő esti visszaérkezés.

Belépő a Bazilikába + belépő a Madonnához + likőr és sütemény kostoló felár: +10 EUR/fő

Indulási nap (várhatóan):szombat

Barcelonai panoramás városnézés

45 EUR/fő, gyermekár: 33 EUR/fő. Belépő a Sagrada Familiaba 33 EUR/fő

Városnézésünk alatt megismerhetjük ennek a fantasztikus meditárrán városnak legfontosabb látnivalóit, többek között a híres Sagrada Familia adománytemplomot, Antonio Gaudí világhírü alkotását. Itt a zseniális homlokzatok megtekintésén kívül lehetőségünk van a templomot belülről is megismerni (felár ellenében, benti magyar nyelvű idegenvezetéssel ) Az autóbuszból megcsodálhatjuk az elegáns Paseo de Gracián Gaudi két lakó házát is: Casa Mila és Casa Batlló. Majd a Plaza Españat érintve a Montjuic hegyen a Polgármester-kilátóból gyönyörködhetünk a város teljes panorámájában. A nap zárásaként a belvárosban tölthetjük el kedvünkre a maradék időt: szabadidő a gótikus-negyedben, a Ramblas sétálóutcáján vagy a híres “ La Boquería “piacon.

Indulási nap (várhatóan):hétfő

Costa Brava hajókirándulás

54 EUR/fő, gyermekár: 44 EUR/fő

Egész napos hajós-buszos kirándulás borkostolóval . Autóbusszal jutunk el Blanes kisváros kikötőjében, ahol hajóra szállunk. Hajóutunk során megcsodálhatjuk a festöi szépségü „Vad Partot”. Megérkezünk Tossa de Mar, a hangulatos ,római alapítású kisvárosba,melyet a Costa Brava gyöngyszemeként emlegetnek. Szabadidőjükben, sétálgathatnak a szűk kis utcácskákban, a várfalon, vásárolhatnak, vagy felkereshetik a városi kis múzeumot. Lehetôségünk lesz elfogyasztani egy hagyományos, helyi ételt, a „paellát”. A program tipikus spanyol borok kóstolgatásával ér véget egy „bodegában”.

Indulási nap (várhatóan):vasárnap

Besalú-Palafrugell de Calella

45 EUR/fő, gyermekár: 35 EUR/fő

Girona tartomány számos eldugott gyöngyszemet rejteget a La Garotxa dimbes-dombos tájain, nehéz történelemmel és sokszínű müvészettel. Ilyen ékszerdoboz Besalú középkori kisváros, melyet méltán sorolnak a történelmi műemlékek közé. Megőrízvén középkori hangulatát a kisváros számos filmforgatásnak volt a színhelye. Itt sétálhatunk a kanyargós, szűk kis utcákon, válogathatunk a kézművesek által kínált tarka árukavalkád között, majd a délutáni órákban felkeressük Costa Brava legszebb partját, mely minden képeslapon szerepeL: Palafrugell de Calella. Itt fürdési lehetôség.

Indulási nap (várhatóan):kedd

További kirándulások dióhéjban:

idegen nyelven induló, illetve egyéni programok

„La Masia” flamenco-est vacsorával

52 EUR/fő, gyermekár: 27 EUR/fő, csak italfogysztással 40 EUR/fő gyermekár 20 EUR/fő

A híres flamenco táncból és zenéböl kaphatunk ízelítőt ezen az estén, majd élőzenére magunk is táncra perdülhetünk.

Indulási nap (várhatóan):kedd/csütörtök/szombat

Minden nap:

Marineland

34 EUR/fő; gyermek (5-10 éves) 24 EUR/fő; gyermek (3-4 éves) 14 EUR/fő; 65 év felett 24 EUR/fő.

Nagy szabadidőpark fantasztikus delfin és fóka show-val,medencékkel valamint vizicsúszdákkal. A parkhoz menetrend szerinti autóbuszjárattal lehet eljutni, melynek az ára a belépőben foglaltatik.

Water World

40 EUR/fő - 120 cm testmagasságig 24 EUR/fő Családi belépő (Family Pack): 97 EUR

Lloret de Marban található Európa legnagyobb csúszdaparkja, medencékkel, zöld környezetben. Megközelítés Lloret de Marból ingyenesen, más településekről 5 EUR/fő (helyfoglalással!!)

Andora

65 EUR/fő, gyermekár: 40 EUR/fő

Európa legnagyobb miniállamába a hosszú útunk vége felé festői, hegyi patakok, víztározók látványa után érkezünk meg. A fővárosban, Andorra la Vella-ban szabadidejük alatt a vásárlás mellett, ha tehetik, szakítsanak időt arra, hogy felkeressék Európa legrégibb parlamentjének épületét. Az egésznapos program késő este ér véget, de a legtöbb szállodába még vacsoraidőre visszaérünk.

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség. A programok díjai kizárólag készpénzben fizethetők, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.

 


265 olvasás