Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Gran Canaria: fakultatív programok

írta on

image

 

 

Gran Canaria szigettúra magyar idegenvezetéssel

A Gran Canaria szigettúra magyar idegenvezetéssel Gran Canaria legfontosabb látványosságait kínálja Önnek, egy napban. A program során eljuthat a Pico de las Nieves-hez, megkóstolhatja a kaktuszfüge, a papaya levét és a helyi sajtokat. A kirándulás érinti Teror városát, ahova évente több ezer zarándok látogat, majd Firgas városába érkezik, ahol végigsétálhat a Gran Canaria sétányon. A program fontos állomása egy autentikus aloe vera farm.

Utazása reggel Playa del Inglésről indul, felvételi pont legtöbb esetben az ön szállodája. A transzfert követően a „Gran Cañon” mentén a sziget földrajzi középpontja felé indulunk.

Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol betekinthet a kanyonba, visszanézhet Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthet a tájról. A fotószünet után egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett haladunk el, amíg el nem érjük Fataga termékeny vidékét. A narancs-, mandarin- és citromültetvények, déligyümölcsfák között vezető út végén egy helyi étteremben megkóstolhatja a frissen facsart kaktuszfüge- és papaya levet. Ugyanitt lehetőségünk nyílik kipróbálni a 100% aloe verát, itt bemutatják önnek a növény feldolgozásának menetét és legfontosabb tulajdonságait.

A pihenőt követően 1.950 méter magasságig kapaszkodunk, a Pico de las Nieves-re, Gran Canaria legmagasabb pontjára. A kilátóból megcsodálhatja a Roque Nublo-t, a Roque Bentayga-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és vulkánját, a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát.

A következő megálló a sziget földrajzi központja, Cruz de Tejeda. Gran Canaria második legkisebb falvában kóstolót kap a helyi kecske- és birkasajtból, kaktuszlekvárból, kanári marcipánból, valamint különböző helyi italokból (7 éves mézesrum, banánlikőr). 

A következő úticél Firgas, a vizek városa. Firgasban végigsétálunk a Gran Canaria sétányon, ahol a járások címerei és óriás makettjei mellett, a Kanári-szigetek legjellemzőbb tájegységei is megjelennek. Azután a városban elfogyasztjuk az ebédet, a 3 fogásos tipikus kanári ebéd mellett választhat hagyományos ételekből is.

Ezt követően buszunk Teror felé indul, ahol magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével eljuthat a 150 éves arukária fenyőkhöz, Gran Canaria védőszentje, ”Fenyő Szűz Mária”templomához, ahova zarándokok tízezrei látogatnak el évente, valamint a híres Balkonok utcájába is. Itt ellátogatunk a Farfümök Házába, ahol magyar nyelven betekintést nyerünk a természetes kézműves parfüm készítésének rejtelmeibe. Elmeséljük a család történetét, akik 200 éve a parfümkészítéssel foglalkoznak, és a végén, pedig meg is illatolhatjuk a többféle parfümkészítményeket. Irodánk pedig megajándékozza minden kedves vendégünket egy illattal amit a túra végén átvehetnek. Terorban megkóstolhatjuk még a híres banán és kaktuszbort, mandulakrémet és kaktuszlekvárt is, a helyi kis kézműves boltban lehetőség lesz egy kis vásárlásra a szabadprogram keretében, és akár megkóstolhatják a kecsketejből készült kézműves fagylaltot is.

Teror után visszaindulunk a szállodákhoz.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

A kirándulás ára:    

Az ár tájékoztató jellegű. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Felnőtt: 72 € / fő
Gyermek (2-12 éves kor között): 44 € / fő
Az ár tartalmazza az ebéd, a transzferek, a kóstolók és a belépők költségeit is!

kanarinyaralasgrancanariaprogramokmagyarulexkluzivmagyarnagyszigetturagrancanarian0_400
 
nyaralasallinclusivegrancanariaprogramokmagyarulexkluzivmagyarnagyszigetturagrancanarian2_400
 
utazasokgrancanariaprogramokmagyarulexkluzivmagyarnagyszigetturagrancanarian1_400
 
 
 

Las Palmas városnézés magyar idegenvezetéssel

Utazása reggel Playa del Inglésről indul, felvételi pont legtöbb esetben az ön szállodája. Az első megálló Barranco de Guayadeque, ahol az őslakosok barlang együttesét, valamint az abban kialakított barlangéttermet tekintheti meg. A barlang mellett található sziklakápolnába is érdemes benéznie, idegenvezetőnk sok érdekes információval szolgál majd. A program része egy barlanglakás felfedezése, és természetesen megkóstolhatja a híres Serrano sonkát is.
Utána Arucas felé folytatjuk az utunkat. A településen működik Spanyolország legrégebbi rumgyára, ahol részese lehet a gyártás folyamatának és megkóstolhatja az itt készülő italokat. A rummúzeumban betekintést nyer a rumkészítés történelmébe, majd a városban látogatást teszünk a San Juan templomban.
Utunk ezután Las Palmas két ősi, a 15. századból fennmaradt kerületébe, Veguetába és Trianába vezet. Elsőként a hal-, gyümölcs-, és zöldségpiacra látogatunk, ahol megkóstolhatja a helyi gyümölcsök ízét, majd a történelmi városrészbe sétálunk. A történelmi városrészben találja a Calle Trianát, azaz a bevásárlóutcát. A programot folytathatja a csoporttal, ha meg szeretné látogatni a Santa Ana katedrálist és a Kolumbusz-házat, vagy saját ízlése szerint válogat a főváros látnivalóiból, bevásárlási lehetőségeiből.
A találkozót követően meglátogatjuk a Playa Las Canterast, amely a világ második legnagyobb városi strandja. Itt is szabadprogramot ajánlunk utasainknak, így lehetősége adódik az Auditórium megtekintésére, vásárlásra Las Arenas Plázában, sétálni, kávézni Las Canterason sétányán, vagy strandolni.

Következő állomásunk Bandama, ami Gran Canaria utolsó működő vulkánja volt 5.000 évvel ezelőtt. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörködhet a kilátásban, bekukkanthat a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatja Las Palmas panorámáját.
A kirándulás során igényelhet ebédet, melyet kérjük, hogy a program megrendeléskor jelezzen helyi képviselőnknek!

Az ebéd fakultatív és min. 12 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani.
 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A kirándulás ára:    Az ár tájékoztató jellegű. Az árváltozás jogát fenntartjuk

Felnőtt: 59 € / fő
Gyermek (2-12 éves kor között): 34 € / fő

Az ár tartalmazza a transzferek, a kóstolók és a belépők költségeit is, azonban az ebéd árát nem!

nyaralasallinclusivegrancanariaprogramokmagyarullaspalmasvarosnezesmagyaridegenvezetessel1_400 

uduleskanariszigetekgrancanariaprogramokmagyarullaspalmasvarosnezesmagyaridegenvezetessel2_400_01

kanariszigetekutazasgrancanariaprogramokmagyarullaspalmasvarosnezesmagyaridegenvezetessel5_400

nyaralasgrancanariaprogramokmagyarullaspalmasvarosnezesmagyaridegenvezetessel6_400

kanarinyaralasgrancanariaprogramokmagyarullaspalmasvarosnezesmagyaridegenvezetessel4_400

 

 

 

 


384 olvasás