Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü




 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

Mauritius általános információk

írta on

image

 


Mark Twain szavai hűen tükrözik a sziget szépségét, varázsát: ,,Először Mauritiust teremtette meg Isten, és csak aztán, annak mintájára a Mennyországot.”

Az Indiai-óceán gyöngyszemeként is emlegetett vulkáni eredetű, trópusi sziget Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található. 330 km hosszú partszakaszának több mint felét szépséges korallzátonyok ölelik körül.


A szigetet a XVI. században fedezték fel holland kereskedők, majd az elkövetkezendő évszázadok során a legkülönfélébb etnikumok népesítették be. A multikulturalizmus később nemzeti büszkeségükké vált; indiaiak, kínaiak, kreolok, afrikaiak, európaiak, madagaszkáriak élnek itt tökéletes harmóniában, békességben egymással. A turizmus szigorúan szabályozott, ennek eredményeképpen egy exkluzív, tömegturizmustól mentes úticél alakult ki az igényes utazóközönség legnagyobb örömére.

Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád, kávé, tea, dohány, vanília és kókusz ültetvények rendezett parcellái.
Mauritiuson minden megtalálható, amire egy egzotikus álomnyaralás során vágyhatunk: az Indiai-óceán vulkáni kövekkel tarkított, fehérhomokos strandjai elbűvölő színkompozíciót alkotva hívogatják a napfürdőzés szerelmeseit, a korallzátonyokon kedvünkre sznorkelezhetünk, vagy búvárkodhatunk, delfin és bálnalesre indulhatunk, megtekinthetjük az UNESCO világörökség részét képező Le Morne tájegységet, melyet akár egy hidroplánról is megcsodálhatunk. Az aktív pihenést kedvelők a megannyi vízi sportlehetőség mellett nagyokat kirándulhatnak a Black River Gorges Nemzeti Park trópusi erdőinek hűvösében bandukolva, megmászhatják a sziget káprázatos formációkat öltő hegyeit, a golf szerelmeseit nemzetközi színvonalú pályák várják, és a sziget kiváló adottságainak köszönhetően a kite surf rajongói is rendre hódolhatnak szenvedélyüknek. A sziget vallási és kulturális sokszínűségének, gyönyörű természeti környezetének köszönhetően Mauritiuson igazán tartalmas kikapcsolódásban lehet részünk.

mauritius2_400
 
 
mauritius_400 
 

Hivatalos név:

Mauritiusi Köztársaság

Beutazás:

EU tagállamok polgárai vízummentesen léphetnek a sziget területére max. 30 napra. Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor kérhetik a visszautazásra szóló érvényes menetjegy felmutatását, megfelelő anyagi fedezet felmutatása (100 USD/éjszaka).

Deviza előírások:

Hivatalos fizetőeszköz Mauritiusi Rúpia (1 MUR = kb. 8 HUF) A nemzetközileg ismert hitelkártyák többségét elfogadják nagyobb szállodákban, egyes üzletekben, éttermekben, illetve bankokban készpénzfelvételhez. A bankok általában csak 10:00 és 15:00 óra között vannak nyitva hétköznap.

Kilépési illeték:

az interkontinentális repülőjegy ára ezt már tartalmazza.

Hálózati feszültség:

220/230 V

Időeltolódás:

+3 óra október-április között, Magyarország 12.00 óra, Mauritius 15.00 óra

Hivatalos nyelv:

Francia, angol.

Közlekedés:

Baloldali!

Éghajlat:

A Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár novembertől májusig, a tél júniustól októberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C, télen 25 °C körül van

Egészségügyi tanácsok:

Nincs kötelezően javasolt védőoltás. Csak palackozott ásványvizet, üdítőt, italokat szabad inni.

Diplomáciai képviselet:

Tiszteletbeli konzulátus címe: 144, Ave Des Espadons, Morc. De Chazal, ALBION, Telefonszám: 230-238-3690, Mobiltelefon : 230-5250-8013

 


848 olvasás