Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

DÉL-KOREAI KÖRUTAZÁS JEJU VULKANIKUS SZIGETÉVEL

írta on

image

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétgyas szobákban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Szöulba, Dél-Korea fővárosába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Szöul

Megérkezés Dél-Korea fővárosába, mely az ország legnagyobb városa, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja. A dél-koreaiak egynegyede lakik itt. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Szöulban.

 

3. nap: Szöul – Jeju sziget

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Jejura, az „Istenek szigetére”, amelyet vulkáni formációk, lélegzetelállító vízesések, türkizkék tengervíz és finomhomokos tengerpartjai igazi turistaparadicsommá varázsolják. Érkezést követően megtekintjük a Titokzatos utat és a Sárkányfej-sziklát, amely a legenda szerint egy félig tengerbe süllyedt sárkány. A nap folyamán megtekintünk egy lávakéreg barlangot is. Vacsora. Szállás Jejun.

 

4. nap: Jeju sziget

Reggeli, majd egész napos szigettúra. Megnézzük a Napkelte Csúcsot, amely a sziget legkeletebbre lévő pontja, ahol először lehet megpillantani a felkelő nap sugarait, innen kapta nevét is. Ezután ellátogatunk Seongeup falumúzeumba, hogy megismerhessük a helyiek egykori életét, majd fakultatív programlehetőség: tengeralattjáró-kirándulás (helyszínen fizetendő). Megnézzük a Cheonjiyeon vízesést és az Oaedolgae sziklát. A Cheonjiyeon vízesés Jeju sziget egyik legszebb vízesése. A vízesések Dél-Koreában az ég (chieon) és a föld (ji) kapcsolatát szimbolizálják. Folytatjuk látogatásunkat a Jusangjeollinál, mely akkor keletkezett, amikor a Hallasan vulkán kitörése során a láva a tengerbe ömlött. Ezek a sziklaoszlopok kocka- és hatszögletűek, olyan érzést keltenek, mintha egy kőfaragó faragta volna őket. Vacsora. Szállás Jejun.

 

5. nap: Jeju sziget – Busan

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Busanba. Érkezést követően meglátogatjuk a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot. A belvárosban található Yongdusan egyike a város 3 legismertebb hegyének. Sárkányfejre emlékeztető alakja miatt a helyiek spirituális erőt tulajdonítanak neki, mely megvédi őket az ellenségeiktől. Ezután kirándulás kisvonattal a Taejongdae természeti parkban, ahol Yeongo-gu félszigetének legdélebbi csücskén pompás szirtek néznek a tengerre. Ezután ellátogatunk a Hoewundae partra és a Gwangan hídhoz. Végezetül megtekintjük a híres APEC-házat. Vacsora. Szállás Busanban.

 

6. nap: Busan – Suwon - Hwaseong erőd

Reggeli, majd utazás a Suwonba, a Hwaseong erődhöz, amely az UNESCO Világörökség részét képező, egész várost körülvevő, XVIII. században épült fal. Séta a falon, melyről a város csodás látványa tárul elénk. Délután megismerkedünk Dél-Korea nemzeti ételével a kimchi-vel és a hagyományos koreai öltözettel, a hanbokkal. Vacsora. Szállás Suwonban.

 

7. nap: Suwon – Seorak-hegy Nemzeti Park

Reggeli, majd kipróbáljuk a Yangpyung-i vasúti kerékpárt, melynek pályája több kilométer hosszan húzódik a keleti partszakaszon, kisebb-nagyobb pihenőhelyekkel. Ezt követően Gangwon tartományba utazunk, a Seorak-hegy Nemzeti Parkba - mely kb. 2000 különleges állatfajnak és kb. 1400 ritka növényfajnak ad otthon. Siklóból gyönyörködhetünk az erdőkben, majd meglátogatjuk a Shinheungsa templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szoborról nevezetes. Vacsora. Szállás a nemzeti park területén.

 

8. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park - Szöul

Reggeli után visszautazás Szöulba. Útközben megálló a Naksan parton, ahol megtekintjük a Naksansa buddhista templomot, melynek érdekessége, hogy a többi hasonló templommal ellentétben a tengerparton fekszik. Érkezést követően városnézés Szöulban: az Insadong kulturális utcához látogatunk és innen a Domgdaemun piacra. Vacsora. Szállás Szöulban.

 

9. nap: Szöul

Reggeli után látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Délután folytatjuk a főváros megismerését. Utazás Namsan kerületbe, ahol a tradicionális koreai házakat, a hanok-okat ismerhetjük meg. A hanok általában U vagy L alakú épület fából és papírból, a cseréppel borított tető kontyolt nyeregtető. A padló általában waxolt papírból készült, hogy könnyen tisztítható legyen. Séta a házak, templomok, kézműves termékeket és a mindennapi életet bemutató kiállítótermek között. Felkeressük a Népművészeti Múzeumot és láthatjuk kívülről az Elnöki Kékházat. Meglátogatjuk az 1394-ben épült, majd 1867-ben felújított Gyeongbok Palotát. Ez volt a Joseon Dinasztia Öt Nagy Palotájának központi és legnagyobb épülete, melyet a XX. században a japánok szinte teljesen leromboltak. Végül látogatás a város jelképének számító "63-as épületnél", mely emeleteinek számáról kapta a nevét. Itt felmehetünk 264 méter magasra, ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk. Vacsora. Szállás Szöulban.

 

10. nap: Szöul …

Reggelit követően séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több, mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Búcsúvacsorát követően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

11. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 IndulásÉrkezés
Időtartam
Ár
 2016.04.302016.05.10
11 nap / 8 éj
479 000 Ft
2016.10.07 2016.10.17
11 nap / 8 éj
 479 000 Ft
 2017.05.09 2017.05.1911 nap / 8 éj
479 000 Ft

 

 

Az ár tartalmazza

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, vonattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3 - 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Külön fizetendő

  • Nemzetközi és belső repülőjegyek: 139.000 Ft

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 99.000 Ft (változhat)

  • Belépők és a program szerinti étkezések: 200 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 10.040 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)

  • Egyágyas felár: 139.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

 Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

 


292 olvasás