Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

USA - NYUGATI-PART I.

írta on

image

 

1. nap: Los Angeles

Elutazás Bu­da­pest­ről isztambuli át­szál­lás­sal Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik leg­na­gyobb re­pü­lő­te­rére az esti órákban (helyi idő szerint), transz­fer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles

Félnapos vá­ros­né­zés a Nyugati-Part leg­na­gyobb metropoliszában (a belváros felhő­kar­co­lói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Rodeo Drive – ahol a sztárok vásárolnak, Sunset Boulevard, Holly­wood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz- és láb­le­nyo­ma­tai­val, Walk of Fame stb.).
Délután szabad program Los Angelesben, vagy:
Fakultatív program: Universal Studios
Is­mer­ke­dés Hollywood titkaival, lá­to­ga­tás a Uni­ver­sal Studiosban, ahol életre kelnek a film­tör­té­ne­lem leghíresebb alkotásai.
A fakultatív program ára: 36.900 Ft (ga­ran­tált in­dulás).

3. nap: San Diego, Sea World

Utazás Kalifornia legdélibb ré­szé­be. Vá­ros­né­zés San Diegóban, Kalifornia második leg­na­gyobb váro­sában (felhőkarcolók, tör­té­nel­mi városrészek, Balboa park stb.), majd választási lehe­tő­ség 3 különböző program közül: sza­bad­idő a tör­té­nel­mi belváros egyéni felfedezésére vagy lá­to­ga­tás a világhírű Sea World (Tengerek Világa) tematikus parkban vagy a kikötőben horgonyzó USS Midway (repülőgép anyahajó) Múzeumban – a belépődíjak a helyszínen fizetendők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellemváros (vadnyugat), Las Vegas

Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irányába. Útközben lá­to­ga­tás Calico szellem­vá­ros­ban. A XIX. század második felében egy tipikus vadnyugati város volt itt a helyi ezüstbányák kö­ze­lé­ben. Miután az ezüst elfogyott, a város elnép­te­le­nedett. Néhány évtizede az épületeket res­tau­rál­ták, a város ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyugati életet. Délután érkezés a Nevada állambeli Las Vegasba, a sze­ren­cse­játékok világ­fő­vá­ro­sába, szállás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon

Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirándulás a Grand Canyonhoz lég­kon­dicio­nált autó­busszal. Rövid fotószünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik leg­na­gyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot évmilliók alatt vájta a Colorado folyó a fennsíkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 47.100Ft (ga­ran­tált in­dulás).

6. nap: Death Valley (Halál völgye)

Reggel elutazás Las Vegasból, lá­to­ga­tás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol kü­lön­le­ges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt talál­ható Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. To­vább­uta­zás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Sík­ságon keresztül. Szállás Fresno kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park

Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület kb. 150 éve népesült be a nagy kaliforniai aranyláz idején. A Sierra Nevada leg­na­gyobb attrakciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika leg­lá­to­ga­tot­tabb nemzeti parkja). A park meglá­to­ga­tása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas szikla­alak­za­tok emel­ked­nek, több helyen gyönyörű vízesések zúdulnak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel. Délután to­vább­uta­zás San Francisco irányába. Szállás San Francisco kör­nyé­kén (2 éj).

8. nap: San Francisco

Félnapos vá­ros­né­zés Amerika sokak szerint leg­szebb nagyváro­sában (a felhőkarcolók – köztük a Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, Vá­ros­háza, Golden Gate Park, Golden Gate híd, a híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kia­la­kí­tott szórakoztató központ stb.).
Délután szabad program, lehe­tő­ség séta­ha­jó­zásra a San Francisco-öbölben (ahova ter­mé­sze­te­sen ide­gen­ve­ze­tőnk is elkíséri a csoportot).

9. nap: San Francisco

Szabad program, majd transzfer a San Franciscó-i repülőtérre, elutazás isztambuli át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

10. nap:

Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

 

10 nap / 8 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti re­pü­lő­já­ratokkal, Ame­ri­kában lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Megjegyzés: Elsőre az isztambuli átszállás talán nem tűnik a legmegfelelőbb vá­lasz­tás­nak. Számtalan tényezőt veszünk figyelembe a repülőjáratok foglalásánál (ár, menetrend, csatlakozások stb). A Turkish Airlines a világ egyik legjobb légitársasága, melynek me­net­rend­je nagyon kedvező, rövid csat­la­ko­zá­sok­kal Isztambulban. Londoni és párizsi átszállás esetén csoportokat gyakran csak az ideálisnál hosszabb (6-7 órás) át­szál­lá­si idővel lehet foglalni.

Szállás

8 éj­sza­ka jó középkategóriájú szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

1 kon­ti­nen­tális és 7 amerikai reggeli. Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szál­lo­dák­ban, illetve környékükön többféle étkezési lehe­tő­ség van, a kiválasztásban az ide­gen­vezető ter­mé­sze­te­sen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)

Időpontok

Részvételi díj

     
 
     
 
2016. okt. 7-16.
462.000 Ft
+ reptéri ill.

 

A reptéri illeték 2016 januárjában kb. 155.400 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autó­buszt, a 8 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, a magyar ide­gen­ve­ze­tést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba és Calico szellemvárosba.

A helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­ve­ze­tők­nek és a helyi ide­gen­ve­ze­tők­nek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Uta­son­ként összesen kb. 25 dollárra kell számítani.


Egyágyas felár:162.000 Ft
 
3. fő kedvezménye: 103.000 Ft

 

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező há­rom­ágy­as szo­ba. Há­rom fő szá­mára egy két da­rab fran­cia­ággyal felszerelt szo­bát tud­nak biz­to­sí­tani.

Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap

 

 

Beutazási engedély vagy vízum szükséges!

 

 

 


300 olvasás