Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

JAPÁN, A FELKELŐ NAP ORSZÁGA

írta on

image

 

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről egyszeri át­szál­lás­sal Tokióba.

2. nap: Tokió

Megérkezés Tokió nemzetközi repülőterére a kora esti órákban (helyi idő szerint), transzfer a tokiói szállodába (3 éj).

3. nap: Tokió

8-9 órás vá­ros­né­zés a japán fő­vá­ros­ban, a világ egyik leg­na­gyobb metropoliszában. Elő­ször lá­to­ga­tás a Meiji-szentélyben, majd séta a Császári Palota előtti téren. Kora délután séta­ha­jó­zás a Sumida folyón, majd Tokió legrégibb és legnépszerűbb buddhista temp­lomával, az Asakusa-temp­lommal is­mer­ke­dünk (apró ajándékboltok sokasága). Végül felmegyünk a 2012 májusában átadott Skytree toronyba, mely 634 méteres magasságával a világ leg­ma­ga­sabb tornyaként került be a Guinness Rekordok könyvébe. A 350 méter magasan lévő kilátóteraszról le­bi­lin­cselő pano­ráma nyílik az egész városra, a modern felhőkarcolók sokaságára. Tiszta időben még a Fuji is látszik. (A Skytree belépőjegy foglalása legkorábban csak 6 hónappal a lá­to­ga­tás napját megelőzően lehetséges, ezen katalógusunk megjelenése után, így a japán partnerirodánk is ezekkel a feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni és nagy eséllyel visszaigazolni. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül a csoportfoglalás a Skytree toronyba, a párizsi Eiffel-torony mintájára épített Tokió-torony 150 méter magas kilátóteraszáról gyö­nyör­köd­het­nek a panorámában.)
Este fakultatív lehe­tő­ség ide­gen­ve­ze­tőnk­kel ki­pró­bál­ni az érdekes és modern japán metró­köz­le­ke­dést: utazás Tokió központjába, séta a Ginza negyedben.

4. nap: Nikko, Chuzenji-tó, Kegon-vízesés

Szabad program Tokióban, lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás egy nagy hegyek között fekvő kisvárosba, Nikkóba, és a körülötte fekvő nemzeti parkba. Látogatás a meseszép Toshogu-szentélyben. Ez az épü­let­együt­tes a XVII. századi japán művészet talán leg­pom­pá­sabb alkotása.
Nikko felett, közel 1300 méter magasan talál­ható egy vad­re­gé­nyes hegyi tó (a Chuzenji-tó), ahová egy pano­rámaút vezet fel. Séta a tóparton, majd a 100 méter magasból lezúduló Kegon-vízesés meg­te­kin­té­se (Japán egyik leglátvá­nyosabb vízesése).
A fakultatív program ára: 25.500 Ft (ga­ran­tált indulás).

5. nap: Fuji, Hakone, Shinkansen (szuperexpressz)

Búcsú Tokiótól, utazás a Fujihoz, az ország leg­ma­ga­sabb hegycsúcsához, a japánok szent hegyéhez (3776 méter magas). Elő­ször a hegy lábainál lévő Fuji Információs Központban berendezett kis múzeumot nézzük meg, majd az autó­busszal 2000 méter feletti magasságba kapaszkodunk (szép időben a pano­ráma fe­lejt­he­tet­len). Délután ba­ran­go­lás a Fuji közelében lévő Hakone Nemzeti Parkban, mely természeti szépségei és gyógyforrásai miatt a tokióiak egyik kedvenc üdülőövezete. Hajózás a

bá­jos Ashi-tavon, majd kabinos felvonóval fel­me­gyünk a Komagatake-hegyre (vagy rövid pihenő az Owakudani-völgy forró kénes forrásainál). To­vább­uta­zás Shinkansennel Kyotóba (3 éj). A körutazás egyik nagy élménye ez az utazás az egyes sza­ka­szo­kon közel 300 km/óra sebességgel szá­gul­dó expressz­vonattal.
Figyelem: a bőröndöket külön kocsival szállítják (1 bőrönd/fő engedélyezett).

6. nap: Kyoto

A régi császári főváros, a másfél milliós Kyoto Japán mű­em­lé­kek­ben leggaz­dagabb városa. A több ezer műemlék közül az egész napos vá­ros­né­zés során a kö­vet­ke­zőket tekintjük meg: a Kiyomizu buddhista temp­lom épü­let­együt­tese (teraszáról gyönyörű pano­ráma a városra, a környék ódon házaiban rengeteg kézműves- és ajándékbolt), a Sanju-Sangendo csarnok (benne 1001 darab XIII. századi Kannon-szobor, középen az ezerkarú Kannon mo­nu­men­tá­lis szobra), a Heian-szentély (pompás épü­let­együt­tes elbűvölő kertekkel és tavakkal), a Nijo várkastély (a sógunok kyotói rezidenciája volt) és az Arany Pavilon (Yoshimitsu sógun aranylemezekkel borított nya­ra­lója a világ egyik leg­szebb japánkertjében).

7. nap: Hiroshima, Miyajima

Szabad program Kyotóban, lehe­tő­ség egyénileg felfedezni a város to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­geit (pl. Ryoanji vagy Tofukuji zen temp­lomok száraz-kertje, Ginkakuji ezüst pagoda, az egykori császári palota parkja, városi botanikus kert, Kyoto-torony, Gion gésanegyed, Kawaramachi bevásárló utca stb.).
Fakultatív program: Hiroshima, Miyajima-sziget
Egész napos kirándulás Shinkansennel Nyugat-Japán leg­na­gyobb váro­sába, Hiroshimába, mely 1945-ben a világ első atombomba-támadásának színhelye volt. Látogatás a robbanás epicentruma közelében berendezett Béke Emlékparkban (em­lék­művek, érdekes em­lék­mú­ze­um). Délután ki­rán­du­lás komppal a japánok szent szigetére, Miyajimára, az Itsukushima-szentély meg­te­kin­té­se (az ország egyik legidillikusabb helye).
A fakultatív program ára: 94.200 Ft (ga­ran­tált in­du­lás).

8. nap: Nara, Osaka

Elutazás a közeli Narába, mely az első egységes japán állam központja volt 1250 évvel ezelőtt. Séta egy kellemes parkban, ahol több száz szelíd őz szabadon kószál, majd Japán egyik leg­je­len­tő­sebb műemlékét nézzük meg, a Todaiji-temp­lomot. A hatalmas, fából készült főépületben talál­ható Japán leg­na­gyobb bronzból készült Buddha-szobra (16 méter magas). Ezután is­mer­ke­dés a Kasuga-szentéllyel, majd to­vább­uta­zás Osakába. A modern metropolisz az ország második leg­fon­to­sabb gazdasági és kereskedelmi központja Tokió után. Látogatás az impozáns osakai várkastélyban (látvá­nyos kiállítások, szép park), majd a város harmadik évezredet idéző kilátópontja következik, mely két egymás melletti felhőkarcoló tetejét összekötő teraszon talál­ható.
Késő este transzfer a repülőtérre, elutazás Osakából egyszeri át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

9. nap:

Érkezés Ferihegyre menetrendtől függően a délelőtti illetve a kora délutáni órákban.

 

 

9 nap / 6 éjszaka

Utazás

Bu­da­pest­ről Tokióba, illetve Osakából Buda­pest­re menetrend szerinti repülőjáratokkal (egyszeri át­szál­lás­sal). Japánban lég­kon­dicio­nált autó­busszal, a Fujitól Kyotóig pedig a híres expresszvonattal, a Shinkansennel.

Szállás

6 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió (4 ebéd a 3., 5., 6., 8. napokon).

Időpontok

Részvételi díjak

 2016. ápr. 12-20.    
 
2016. okt. 12-20.   535.000 Ft
+ reptéri ill. (kb. 108.800 Ft)
2016. okt. 27-nov. 4.
515.000 Ft
+ reptéri ill. (kb. 129.000 Ft)

 

A reptéri illeték jegykiállításig még változhat.

 

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszt, a szuperexpressz jegyet a Fujitól Kyotóig, a 6 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, a helyi idegenvezető és a magyar idegenvezető költségeit, valamint a program szerinti belé­pő­dí­ja­kat a Skytree torony és az eset­le­ges metrójegyek kivételével.


Félpanziós felár:33.800 Ft
(4 ebéd)
 
Egyágyas felár:174.000 Ft
 
3. fő kedvezménye:87.000 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap

 

 


292 olvasás