Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

THAIFÖLD - A TÁVOL-KELET VARÁZSA III.

írta on

image

 

lá­to­ga­tással Angkorba és környékére

 

1. nap:

Elutazás Ferihegyről egyszeri át­szál­lás­sal Bang­kokba.

2. nap: Bangkok

Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.
A fakultatív program ára: 6.900 Ft (ga­ran­tált prog­ram).

3. nap: Bangkok

Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fény­pont­jai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyör­köd­tető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.
A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos fél­napos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Elő­ször a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd lá­to­ga­tás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 11.900 Ft (ebéddel) – ga­ran­tált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi

Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környe­zetben lenyű­göző hatást gyakorolnak a turistákra (temp­lomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
A kö­vet­ke­ző megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer (kambodzsai) építőművészet számos remekműve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán leg­is­mer­tebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom temp­lom, melyet valóban majmok laknak.
To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai

Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült temp­lom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek meg­te­kin­té­se után lá­to­ga­tás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be.
Közép-thai­földi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. szá­zad­ban virágzó Sukhothai királyság a thai törté­ne­lem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emle­ge­tett első független Thai Királyság fővárosának marad­ványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század köze­péig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután vissza­uta­zás autó­busszal Bangkokba (1 éj).

7. nap: Thaiföld skanzenje, Siem Reap (Kambodzsa)

A délelőtti programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik leg­na­gyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is fel­épí­te­tték. A látogatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Ezt követően to­vább­uta­zás Kambodzsába, érkezés Siem Reapba a kora esti órákban, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).
Siem Reap városa Angkor ősi romjai közelében talál­ható, az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá. Ma már több száz szálloda, számtalan étterem, bár, kávézó, üzlet talál­ható a városban.

8. nap: Angkor Thom, Ta Prohm, Angkor Wat, Bakheng

Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai városnál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is lenyűgöző, a világon nagyon kevés tör­té­nel­mi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a leg­fon­to­sabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtt az első programunk Angkor Thom (magyarul: a Nagy Város) meg­te­kin­té­se. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassága 8 méter. A leg­ér­de­ke­sebb látnivalók a kö­vet­ke­zők: a Leprás Király Terasza (végig szép domborművekkel),  az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas temp­lommal, a piramisszerű Baphuon temp­lom és a fő látvá­nyosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi kü­lön­le­ges­sé­ge a számtalan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 titokzatosan mosolygó arc (óriási kövekből kifaragva). Angkor Thom után a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterület következik. Valaha ez egy budd­hista temp­lomegyüttes volt, kü­lön­le­gessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy meg­talál­ták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épü­let­együt­test. Ebéd egy helyi étteremben, majd a délutáni prog­ra­munk Angkor Wat meg­te­kin­té­se, mely a leg­is­mer­tebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ leg­na­gyobb vallásos építménye. A mai kirándulás zárásaként felsétálunk a közeli Bakheng-dombra, ahol szintén van egy nagyméretű temp­lomrom, de a turisták többsége inkább a nap­nyugta élményéért keresi fel ezt a helyet. (Ha nyugaton felhős az ég, akkor csak a környező tájban gyö­nyör­köd­he­tünk.)Az estét Siem Reapban töltjük, ahol lehe­tő­ség lesz vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minő­ség­ben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

9. nap: úszó falu a Tonle Sap tavon, Angkor Nemzeti Múzeum, Kambodzsai Kulturális Falu

Siem Reap közelében talál­ható a Tonle Sap tó, Délkelet-Ázsia leg­na­gyobb tava. A tó mentén rengeteg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval is­mer­ke­dünk délelőtt egy kis hajókirándulás keretében.
Ezt követően Siem Reapban meg­néz­zük az Angkor Nemzeti Múzeumot. A 2007-ben átadott kiváló múzeum jó kiegészítést ad az Angkorban látottakhoz.
Ebéd egy helyi étteremben, majd lá­to­ga­tást teszünk a „Kambodzsai Kulturális Falu” nevű tematikus parkban, ahol tulajdonképpen az egész országot megismerhetjük néhány óra leforgása alatt: híres emberek viaszfigurái; jelenetek a történelemből; fontos építmények makettjei; törzsek, népcsoportok falvai életnagyságban; showműsorok, tánc­be­mutatók – és mindez egy szép trópusi kertben.

10. nap: Banteay Srei

Délelőtt egy újabb Angkorhoz kapcsolódó látnivalóval is­mer­ke­dünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is.
Ezt követően búcsú Kambodzsától, vissza­uta­zás Thaiföldre, szállás Pattaya mellett, egy ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (4 éj).

11. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert

Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási lehe­tő­ségek, rengeteg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lási lehe­tő­ségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show
Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 5.800Ft (ga­ran­tált prog­ram).

12. nap: Pattaya, Paradicsom-sziget

Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Paradicsom-sziget
Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehe­tő­ség.
A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, ga­ran­tált indulás.

13. nap: Pattaya, Mini Sziám

Szabad program Pattayán.
A késő délutáni órákban lá­to­ga­tás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leghí­re­sebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nap­pali fény­ben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hatják.

14. nap: Pattaya, Elefánt farm

Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat).
Fakultatív program: Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehe­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm köz­pont­jába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 18.700 Ft (ebéddel) – ga­ran­tált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thai­földről.

15. nap:

Érkezés Buda­pest­re a délelőtti órákban.

 

 

15 nap / 12 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri át­szál­lás­sal Bangkokig és vissza. Thaiföldön és Kambodzsában lég­kon­dicio­nált autó­buszokkal.

A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton tech­ni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval ké­nyel­me­sebb ülések vannak, mint azon kis­gé­pek esetében, melyeket gyakran char­te­re­zés­re használnak az utazási irodák.

Szállás

12 éj­sza­ka + egy fél nap 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban (a szál­lo­dák­nak van saját szabadtéri úszó­me­den­cé­je, a szo­bák­ban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére).

Ellátás

Büféreggeli, a 3., az 5., a 6., a 8. és a 9. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív va­cso­ra a 4. naptól.

Időpontok

Részvételi díjak

     
 
2016. márc. 8-22.
379.000 Ft
+ reptéri ill.
# 2016. nov. 5-19.

 
# 2016. nov. 25 - dec. 9.

 
# 2016. dec. 1-15.

 

A reptéri illeték 2016 januárjában kb. 104.300 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

 

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a transz­fe­re­ket, a helyi autó­buszos közlekedést, a fel­so­rolt progra­mo­kat a fakultatívok kivételével, a szükséges belé­pő­dí­ja­kat, a 12 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 3., 5., 6., 8. és 9. napon ebédet is, az utolsó pattayai napon a szobában tar­tóz­ko­dást az esti órákig, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a magyar ide­gen­ve­ze­tő­t a bu­da­pesti indulástól a bu­da­pesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

A 2016. novemberi és decemberi csoportok pontos leírását és árait a katalógus ja­nu­ár végi zárásakor még nem tudtuk meg­ha­tároz­ni. Terveink szerint április közepéig vég­le­ge­sít­jük a progra­mot és az ára­kat. Kérjük, fi­gyel­jék hon­lapunkat, vagy ér­dek­lőd­jenek iro­dánk­nál!

Vacsora felár:52.900 Ft
(10 bőséges vacsora a 4. naptól)
 
Egyágyas felár:122.800 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap

 
Vízumdíj Kambodzsába:kb. 8.500 Ft

 

 

 


307 olvasás