Keresés az oldalon   Részletes keresés »

Menü
 
email Küldés e-mailben | print Nyomtatható változat |

EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK ÉS OMÁN

írta on

image

 

katari ízelítővel

 

1. nap:

Délután elutazás Bu­da­pest­ről a világ egyik legjobb légitársaságának tartott Qatar Airways menetrend szerinti járatával Katar főváro­sába, Dohába. Érkezés helyi idő szerint a kora esti órákban. Transzfer a szállodába (1 éj).

2. nap: Doha

Is­mer­ke­dés Dohával: a ten­ger­par­ti sétányról nyíló csodálatos pano­ráma, a régi kikötő, a régi bazársor, az Iszlám Művészetek Múzeuma, stb. Ezután szabad program, majd transzfer a repülőtérre, kora este továbbrepülés Dubaiba, az Egyesült Arab Emírségek szupermodern metropoliszába. Transzfer a város­köz­ponti szállodába (5 éj).

3. nap: Dubai, Sharjah

Délelőtt megkezdjük a dubai vá­ros­né­zést, lá­to­ga­tás a híres Jumeirah mecsetben, majd az Al Fahidi erőd­ben nagyszerűen berendezett Dubai Múzeumban.
Ezután vá­ros­né­zés a Dubai mellett talál­ható Sharjah-ban, az azonos nevű emírség székhelyén. Sharjah bővelkedik lát­ni­va­lók­ban, nem vé­let­le­nül tartják az arab világ kul­tu­rá­lis fővárosának.

4. nap: Dubai / sivatagi szafari

Délelőtt is­mer­ke­dés Dubai ősi városrészével. Átkelés vízitaxival a souk-ok negyedébe, ahol lesz idő nézelődni vagy vásárolni a fűszerpiacon, a zöldség­pia­con, vagy a Dubai egyik fő vonzerejének tartott arany­piacon.
Délután sza­bad­idő, pihenés a szál­lo­dá­ban, vagy:
Fakultatív program: Sivatagi szafari
Utazás terepjárókkal a homokdűnéken keresztül a sivatag belsejébe. Több fotószünet után to­vább­uta­zás a sivatagi táborba. Itt napnyugta közben lehe­tő­ség lesz kipróbálni a tevegelést, a henna­fes­tést, a homokszánkózást, a vízipipázást. A helyben készülő büfé­va­csora után hastáncos bemutató zárja a napot.
A fakultatív program ára: 16.900 Ft – vacsorával (ga­ran­tált program).

5. nap: Abu Dhabi

Kirándulás az Egyesült Arab Emírségek főváro­sába, Abu Dhabiba. Vá­ros­né­zés: modern városnegyedek, pano­ráma a városra a hullámtörőről, ten­ger­par­ti sétány stb. A program fénypontja a 22.000 négyzet­mé­teren épült léleg­zet­el­ál­lító Sheikh Zayed Bin Sultan Nagymecset meglá­to­ga­tása. A hatalmas épít­mény főkupolája 70 m, 4 minaretje pedig egyen­ként 115 m magas, továbbá itt talál­ható a világ leg­na­gyobb kéz­zel készített (egy darabból álló) szőnyege és kristálycsillárja is.
(Figyelem: a Nagymecsetbe jelenleg a belépés díjtalan, de amennyiben ez időközben változik, az eset­le­ges belépődíj a helyszínen fizetendő.)

6. nap: Dubai / Burj Khalifa

Szabad program, pihenés a szál­lo­dá­ban, lehe­tő­ség Dubai to­váb­bi felfedezésére egyénileg. Egyéni programok szervezésében az idegenvezető a hely­szí­nen ter­mé­sze­te­sen segítséget nyújt.
Dubai számtalan programlehe­tő­séget kínál: ten­ger­par­ti strandolás a híres Jumeirah Beach-en, hajó­kázás, helikopterezés, vásárlás az Emirates plazában stb. Taxival, illetve a szálloda köze­lében lévő metró­állo­másról (a szupermodern metróval) Dubai ősi belvá­rosa, az üzletek, a piacok és számos egyéb neve­ze­tesség is könnyedén elérhető.
Fakultatív program: Burj Khalifa, a világ leg­ma­ga­sabb épülete
Este fakultatív lehe­tő­ség a Burj Khalifa meglá­to­ga­tására (összesen kb. 3 órás program ide­gen­ve­ze­tőnk­kel). A Burj Khalifa, a maga 828 méteres magas­sá­gával és 160 emeletével a világ eddigi leg­ma­ga­sabb és legtöbb emelettel rendelkező épülete. A 124. emeleten létrehozott üvegfalú kilátóból lenyű­göző, 360 fokos pano­ráma nyílik Dubai váro­sára. Az épü­let­hez tartozó 11 hektáros parkban áll a világ leg­na­gyobb kivilágított szökőkútja is (fotószünet).
A fakultatív program ára: 13.800 Ft. A program ára tartalmazza a transzfert a szállodából és vissza, illetve a belépőjegyet is.

7. nap: Dubai, Al Ain oázisváros

Délelőtt a vá­ros­né­zés folytatása, Dubai szuper­modern városrészeivel is­mer­ke­dünk: léleg­zet­el­ál­lító felhőkarcolók, szebbnél szebb paloták és szállodák, sípálya, üzleti negyed, fotó­szünet a Burj Khalifánál, Pálma-sziget az Atlantis Hotellel stb.
To­vább­uta­zás a sivatagon keresztül autópályán Al Ainba (fotószünet a homokdűnéknél). A sivataggal körülvett Al Ain pár évtizede még egy kis beduin település volt, most egy nagyváros, tele zöldövezettel, gyönyörű lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal. Látogatás az érdekes helytörténeti múzeumban és a mellette lévő kis erődben, ahol Zayed sejk született. (Az ő 1971 és 2004 közötti uralkodására esik az Emír­sé­gek felvirágoztatása.) Ezután is­mer­ke­dés a város szélén lévő teve­piac­cal (a leg­na­gyobb az országban), majd a Hili-parkban talál­ható régészeti ásatásokat tekintjük meg (emlékek a Krisztus előtti 3. évez­red­ből). Szállás Al Ain mellett (1 éj).

8. nap: Jabreen, Bahla, Al Hamra, Nizwa

Átkelés Ománba, utazás a Hajar-hegység déli lábainál fekvő Nizwa irányába. Útközben lá­to­ga­tás a kiváló állapotban fennmaradt Jabreen várkastélyban, ahol az ősi ománi művészetek szép alkotásaival ismerkedhetünk meg (fafaragások, falfestmények stb.). Ezután fotószünet az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó Bahlában. A település hatalmas erőd­rend­sze­re kívülről is rend­kívül látvá­nyos (12 km össz­hosszú­ságú falrendszer maradványai 130 toronnyal és 15 kapuval).
Délután Al Hamrában megnézünk egy XVII. századi házat, ahol a hagyományos ománi kenyérsütéssel, gabonaőrléssel, szövéssel, smink-, ill. olaj­készí­téssel ismerkedhetünk meg. A kora esti órákban érkezés Nizwába, is­mer­ke­dés a várossal, majd lá­to­ga­tás Nizwa egzo­tikus piacán (híresek a beduin ezüst ékszerek). Szállás Nizwa mellett (1 éj).

9. nap: Nizwa, Birkat al Mauz, Nakhl

Kora délelőtt a Nizwa központjában lévő erőd meg­te­kin­té­se. A hatalmas kerek torony tetejéről gyönyörű pano­ráma nyílik a városra és a környező datolya­ül­tet­vényekre. To­vább­uta­zás a Hajar-hegy­sé­gen ke­resz­tül, útközben pihenő Birkat al Mauzban, a máig épen megmaradt falaj-rend­sze­réről híres „halott vá­ros­ban”. Ezután egy kis kitérőt teszünk Nakhl oázisába, ahol Omán egyik leg­látvá­nyosabb erődjét láto­gat­juk meg. Szállás Omán főváro­sában, Mus­cat­ban* (3 éj).

10. nap: Muscat / hajókirándulás

Félnapos vá­ros­né­zés Muscatban, az Arab-félsziget egyik leg­szebb váro­sában: Muttrah negyed (hagyo­má­nyos souk-ok, halpiac), óvárosi séta, Al Jalali és Al Mirani erődök, a szultán palotája (csak kívülről). Napközben lá­to­ga­tást teszünk a gyönyörű Ezeregyéj­sza­ka mecsetben, a nemrégiben átadott Operaház épületében és a Bait Al Zubair Múzeumban is. Ez utóbbi jó betekintést ad Omán történelmébe és kultú­rá­jába.
Ezután szabad program Muscatban, pihenés, lehe­tő­ség ten­ger­par­ti strandolásra.
Fakultatív program: 2 órás hajókirándulás Muscat látvá­nyos partvidéke mentén hagyományos, fából készült arab hajóval (dhow). A program során szeren­csés esetben delfineket is láthatunk.
A fakultatív program ára: 11.900 Ft.

11. nap: Wadi Arbyeen, Fins Beach, Wadi Tiwi

Szabad program Muscatban, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos (7-8 órás) kirándulás 4 fős terepjáró autókkal. Elő­ször Omán egyik érdekes nevezetességéhez, a festői Wadi Arbyeen-hez utazunk. Útközben fotószünet Quriyat halász­fa­lunál. Bár a „wadi” szó arabul kiszáradt folyómedret jelent, ennek a wadinak az az érde­kes­sége, hogy van benne víz. A sivatagi tájak után elbűvöli a turistákat a homokdűnék között megbúvó oázis buja növény­zete, a színek sokasága. Ezt követően egy mészkőbe vájt esővízgyűjtő medencét nézünk meg, majd pik­nik ebéd Fins Beach-en (szabadstrand). Programunkat a Wadi Tiwi-vel zárjuk, melyet datolya-, banán-, papaya- és mangófák öveznek a hegyekből idehozott vízve­ze­téknek köszön­hetően.
A fakultatív program ára: 26.100 Ft – piknik ebéddel (ga­ran­tált program).

12. nap:

Kora hajnalban transzfer a muscati repülőtérre, elutazás katari át­szál­lás­sal Buda­pest­re. Érkezés a délelőtti órákban.

 

12 nap / 11 éjszaka

Utazás

Bu­da­pest­ről Dohába, Dohából Dubaiba, illetve Muscatból Buda­pest­re menetrend szerinti repülőjáratokkal, a helyszínen lég­kon­dicio­nált autó­bu­szokkal.

Szállás

1 éj­sza­ka Katarban, 6 éj­sza­ka az Egyesült Arab Emír­sé­gekben, 4 éj­sza­ka Ománban, 4 csil­la­gos, medencés szállodák két­ágyas, für­dő­szo­bás, lég­kon­dicio­nált szobáiban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív büfévacsora az 1., 2. és a 4. nap kivételével.
Megjegyzés: A 12. napon a korai indulás miatt hideg­cso­magot kapnak reggelire utasaink.

Időpontok

Részvételi díj

2016. febr. 6-17.
577.000 Ft
+ reptéri ill.
# 2016. nov. 6-17.    
 

A reptéri illeték 2016 januárjában kb. 81.800 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszos uta­zást, a 11 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel (az utolsó reggel hideg­cso­maggal), az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a cso­mag­hordást a szál­lo­dák­ban, a fel­so­rolt prog­ra­mo­kat belépődíjakkal, a helyi idegen­ve­zetők és a magyar idegen­ve­zető költségeit, a dubai idegen­for­galmi adót, va­la­mint a kilépési ille­téket az Emírségekből.

# A 2016. novemberi csoport pontos leírását és árait a katalógus ja­nu­ár végi zárásakor még nem tudtuk meg­ha­tároz­ni. Terveink szerint április közepéig vég­le­ge­sít­jük a progra­mot és az ára­kat. Kérjük, fi­gyel­jék hon­lapunkat, vagy ér­dek­lőd­jenek iro­dánk­nál!

Félpanziós felár:81.100 Ft
(8 vacsora)
 
Egyágyas felár:249.000 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap

 

Vízumdíj: Katarba kb. 28 USD, Ománba kb. 13 USD, de ezek az összegek az indulásig vál­toz­hat­nak. A katari vízum díja a helyszínen fize­ten­dő bank­kártyával. Az Emírségekbe tör­té­nő be­lé­pés­hez a helyszínen kiállított vízum in­gye­nes.

 

* A muscati 3 éjszaka esetében lehetőség van arra, hogy felár ellenében tengerparti 5 csillagos szállodában kapjanak elhelyezést. Felhívjuk figyelmüket, hogy idegenvezetőnk az eredeti részvételi díjban foglalt szállo­dá­ban tartózkodik majd, de természetesen szük­ség esetén segítséget nyújt.
A tengerparti szálloda választása esetén a fenti árakon felül a következő extra költ­sé­gek lépnek életbe:

Szállás reggelivel:79.000 Ft
(3 éjszakára)
 
Félpanziós felár:21.700 Ft
(3 vacsora)
 
Egyágyas felár:Kérjük, érdeklődjön irodánknál!

 

 

 

 


279 olvasás